• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Vinul de ciocolată face ravagii în SUA și Marea Britanie

Mar 13, 2012 costachel Mapamond, Mozaic 0


Chocolate Shop, un vin roșu „cupajat” cu o infuzie de ciocolată, are un succes atât de mare în SUA și Marea Britanie încât până și creatorii săi au fost luați prin surprindere.

„Ne-am gândit că piața va fi formată doar din femei și tineri, însă am descoperit că impactul acestui vin este mult mai mare”, spune Andrew Browne, inventatorul produsului, adăugând că există cereri atât din partea femeilor, cât și a bărbaților, indiferent de vârstă. Mai mult, Chocolate Shop pare să-i fi cucerit și pe băutorii experimentați de vin.

„Vinul de ciocolată” a fost lansat în SUA anul trecut, în ianuarie, de către Precept Wine. Pentru fabricarea sa a fost folosit un cupaj de tip Bordeaux din California, care a fost amestecat cu zahăr și ciocolată naturală.

„L-am numit «vinul iubitorilor de ciocolată»”, explică Browne, precizând însă că în Europa, datorită legislației, produsul nu poate fi denumit vin, ci „băutură aromatizată pe bază de vin”.

În Statele Unite s-au cumpărat, în 2011, 1,2 milioane de sticle, în timp ce în Marea Britanie estimările spun că se vor vinde, în 2012, 50.000 de cutii, a declarat pentru Drink Business Lewis Jones, managerul D&D Wines, importatorul exclusiv al Chocolate Shop în UK.

„Am vândut 8.500 de cutii în ultimele două săptămâni numai în rețeaua Coop”, a adăugat Lewis, explicând că se așteaptă ca solicitările să crească, datorită apropierii Sărbătorilor de Paști.

Chocolate Shop are 70 g zahăr rezidual, 12,5 grade iar o sticlă costă, în Marea Britanie, mai puțin de 11 euro. Pentru piețele din afara Statelor Unite vinul-bază a fost schimbat: Tempranillo spaniol pentru UK, în timp ce pentru Australia este folosit un Shiraz.

Datorită succesului, au început, firește, să apară și alte arome: deja a fost create două sortimente noi, Chocolate Strawberry (evident, ciocolată și căpșuni) și Crème de Cocoa (ciocolată neagră și smântână), pregătindu-se (probabil pentru sezonul estival) o variantă cu caramel, ciocolată albă și Chardonnay.

Foto: gotchocolate.com

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Motörhead își lansează vinul în Marea Britanie Berea cu ciocolată face furori în Statele Unite Dorește cineva o ciocolată cu brânză? Vinuri românești în Marea BritanieVinurile românești încep să facă revoluție în Marea Britanie

  • ciocolata, Marea Britanie, SUA, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved