• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Doradă cu roșii, cartofi noi și busuioc

Jun 13, 2011 costachel Rețete, Rețete cu pește 0


O rețetă foarte simplă, extrem de gustoasă și care pune optim în valoare excelentul pește care este dorada. Și, pe deasupra, are un parfum văratic foarte ispititor, așa că vă rog să mă lăsați să vă ispitesc spre bucătărie, ca să vedem cum se face.

Mai întâi aprovizionarea: 4 fileuri de doradă (cam 180 g bucata, să zicem), 600 g cartofi noi, preferabil mici, 250 g roșii-cireașă (cherry să le zică anglo-saxofonii, eu nu!), 2 căței de usturoi, câteva frunze de busuioc, 100 g unt, sare și piper.

Mai întâi operațiunile preliminare: încălziți cuptorul, topiți untul, la foc mic, curățați și tocați usturoiul, tăiați busuiocul fâșii înguste, spălați roșiile, crestați-le la jumătate, curățați cartofii, dezghețați (dacă-i cazul) peștele, frecați-l cu sare și lăsați-l măcar jumătate de oră în pace.

Amestecați mai întâi cartofii (întregi dacă-s mici, tăiați în două sau în patru, dacă nu) cu jumătate din unt, frunzele de busuioc și usturoiul. Sărați-i, piperați-i și băgați-i la cuptor, unde trebuie să stea vreo 20 de minute.

Ungeți fileurile de doradă cu restul de unt și puneți-le peste cartofi împreună cu roșiile (crestate la jumătate, să lase un pic de zeamă), mai râșniți un pic de piper și băgați totul în cuptor la loc, unde trebuie să mai stea 10 minute. Serviți imediat, cu sferturi de lămâie.

Variante? Păi în primul rând firește că rețeta poate fi încercată și cu alți pești (albi, mai ales), după cum 1-2 linguri de vin turnate în tavă în momentul adăugării peștelui n-au ce să strice.

Cât despre vin, un Aligoté mai fin, precum cel de la Gramma, ar fi optim, dar firește că n-am cum să vă oblig.

S-ar putea să vă intereseze și:

Pizza cu brânză de capră și busuioc Doradă în sare mare Pui cu ciuperci, lamaie si busuiocPui cu ciuperci, lămâie și busuioc Pește la cuptor cu sos de roșii

  • busuioc, cartofi noi, cuptor, dorada, peste, rosii, usturoi

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved