• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pui cu ciuperci, lămâie și busuioc

Aug 27, 2012 costachel Rețete, Rețete cu carne de pasăre, Rețete cu ciuperci 0


Pui cu ciuperci, lamaie si busuioc

V-am dat, de-a lungul timpului, destule rețete de pui cu ciuperci, însă astăzi a venit rândul unei preparații un pic mai altfel. Fără smântână sau sos de roșii, dar cu lămâie și busuioc. Sigur, ați putea zice că-i un fel de anghemaht mai scărpinat în creștet, dar vă anunț de la bun început că usturoiul și, mai ales, busuiocul, fac din acest pui cu ciuperci o rețetă de sine stătătoare. Care, pe deasupra, se face destul de simplu și e teribil de gustoasă. Așa că notați:

450 g piept de pui, fără oase și piele, tăiat cuburi,
1 ceapă, curățată și tocată mărunt,
3 tulpini de țelină verde, tăiate feliuțe subțiri,
200 g ciuperci (champignon), tăiate în 2 sau în 4,
30 g unt,
2 linguri de făină,
150 ml vin alb sec,
150 ml supă limpede de pui,

la care adăugați, pentru marinată,

Coaja rasă și zeama de la 1 lămâie mare,
2 căței de usturoi, curățați și zdrobiți,
2 linguri de ulei extravirgin de măsline,
4 linguri de frunze proaspete de busuioc, tăiate fin,
sare și piper.

și, pentru servire,

400 g paste cu ou (tagliatelle, linguini etc.)
coajă de lămâie,
câteva frunze de busuioc.

Amestecați, cu telul, într-un castron, zeama și coaja de lămâie, uleiul de măsline, usturoiul, jumătate din cantitatea de busuioc, sare și piper. Adăugați bucățile de pui, amestecați bine și lăsați-le să se marineze cam 1 oră la temperatura camerei (sau 2-3 ore la frigider).

Încingeți untul (foc mijlociu), căliți ceapa, adăugați bucățile de pui, bine scurse. După 2-3 minute adăugați țelina și ciupercile.

După alte câteva minute, presărați făina, amestecați, turnați vinul, puțin câte puțin, apoi supa și marinata strecurată. Puneți capacul și mai lăsați să fiarbă vreo 10 minute. Presărați și restul de busuioc, puneți capacul și stingeți focul.

În paralel, fierbeți pastele „al dente”, strecurați-le, puneți-le pe un platou (sau într-un castron mare), turnați peste el mâncărica de pui cu ciuperci, decorați cu coajă de lămâie și câteva frunze de busuioc. Serviți imediat.

Acum sigur că ați putea, ca variante, să serviți acest pui cu ciuperci și lămâie cu vreo altă garnitură (orez sau cartofi), după cum și carnea ar putea proveni de la alte animale (păsări și nu numai), cu condiția ca timpii de călire/înăbușire să fie ajustați în mod corespunzător.

Cât despre vin, parcă un Chardonnay v-aș propune de data asta. Mai ales că sunt destule „din Lumea Nouă” cu suficiente note citrice, parcă special concepute pentru al nostru pui cu ciuperci, lămâie și busuioc.

S-ar putea să vă intereseze și:

Paste cu piept de pui, ciuperci si costitaPaste cu piept de pui, ciuperci și costiță Sote de pui cu ciuperciSoté de pui cu ciuperci Doradă cu roșii, cartofi noi și busuioc Pui cu ciuperci și brocoliPui cu ciuperci și brocoli, gratinat la cuptor

  • busuioc, ciuperci, lamaie, paste cu pui, pui, pui cu ciuperci

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved