O cremă de ananas simplă și tare bună, cam asta urmează în rândurile de mai la vale. Poate culoarea să nu fie chiar dintre cele mai reușite (însă data viitoare am să încerc cu vin alb!), dar alt defect chiar n-am putut să-i găsesc acestui excelent desert. Drept pentru care vă poftesc să vă notați:
1 ananas (circa 1 kg), 30 g unt, 400 ml vin roșu dulce, 1 lămâie, 100 ml smântână pentru frișcă, nucșoară.
Mai întâi, firește, curățați ananasul, eliminați „ochii” și miezul dur, tăiați-l în felii subțiri. Căliți-l în unt (cam 5 minute), turnați vinul, presărați puțină nucșoară și adăugați coaja lămâii (doar partea galbenă), tăiată fâșii (că să puteți s-o eliminați la final).
Fierbeți totul, la foc moale, cam 20 de minute, până când ananasul e fiert, iar vinul s-a cam evaporat. Aruncați coaja de lămâie și mixați totul până obțineți o cremă (dacă iese prea moale, mai puneți-o un pic la fiert, amestecând des, sau chiar puteți adăuga 1 lingură de amidon alimentar).
Transformați smântâna în frișcă și amestecați-o, delicat, cu crema răcită bine. Puneți amestecul în cupe și țineți desertul la frigider până în momentul servirii.
În ultima clipă, decorați după plac (cu frișcă, felii de ananas etc.) și poftiți musafirii să se bucure de această delicioasă cremă de ananas.