• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Cornulețe cu dulceață Marița

Aug 08, 2011 costachel Rețete, Rețete de dulciuri, Rețete de la cititori 0


O rețetă de cornulețe cu dulceață am ales pentru astăzi din volumul domnului Marian Rădulescu, Bucate tradiționale buzoiene și de prin țară adunate (aflat încă în stare de manuscris în căutare de editor). Una plină de parfum și aduceri aminte. Și, ținând cont că m-a pălit un pic nostalgia, tac și-i dau cuvântul autorului.

Fii atent ce făcea femeia asta, adică bunica, atunci când voia să îndulcească traiul casei. Lua un ou, 250 g de unt, 150 g de zahăr, 2 linguri de oțet, 10 linguri de apă, aromă, făină cât cuprinde, un borcan de dulceață după preferință, zahăr pudră.

Din aceste ingrediente, fără dulceață și zahărul pudră, făcea un aluat mai tare, pe care-l punea la rece la ghețărie (aveau așa ceva în fiecare an undeva în fundul curții), iar noi la frigider cel puțin o jumătate de oră, acoperit cu ștergar alb, iar noi cu folie.

După aceea lua o bucată din aluat, o întindea pe planșetă și tăia triunghiuri cu latura de circa zece centimetri, peste care punea dulceață. Rula mărunțel două laturi, apoi pe cea de a treia încât să rămână vârful la mijloc, și apropia colțurile.

Le punea într-o tavă unsă și le cocea, în cuptorul încins, la foc mai tare, până se rumeneau. Fierbinți, le presăra cu zahăr pudră.

Încercați și să îmi spuneți și mie cum au fost că eu știu că-s bune încă din vremea copilăriei.

S-ar putea să vă intereseze și:

Default ThumbnailDulceata de kiwi Dulceață de pepene, verde sau galben Omletă cu bezea TiramisuTiramisu à la Ina

  • cornulete, cuptor, desert, dulceata, Marian Radulescu

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved