• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Omletă cu bezea

Jul 06, 2008 costachel Rețete, Rețete cu ouă, Rețete de dulciuri 1


Sună bizar? Nu contează. Omleta asta cu bezea, și umplută pe deasupra, e un exemplu tipic de dulce rapid și foarte gustos. Miroase de la o poștă a improvizație pentru musafiri picați pe nepusă masă, dar n-are a face. E bună? E! Și-atunci de ce să ne facem complexe?

Pentru 4 persoane ne trebuie

4 ouă întregi,
2 albușuri,
4 jumătăți de caisă din compot,
4 linguri de zahăr pudră,
2 linguri de dulceață de caise,
1 lingură de zahăr tos,
1 linguriță de coaja rasă de lămâie,
1 vârf de cuțit de sare.

Bateți ouăle într-un castron cu coaja de lămâie, zahărul tos și sarea, până când devin spumoase. Topiți untul într-o tigaie mare de teflon, turnați ouăle și coaceți omleta pe ambele părți.

Scoateți-o din tigaie, puneți deasupra caisele tăiate cubulețe, împăturiți omleta în două și puneți-o într-un vas care merge la cuptor, uns bine cu unt. Așterneți deasupra mai întâi un strat uniform de dulceață și apoi un altul format din albușurile bătute spuma tare cu zaharul pudră.

Băgați în cuptorul încins, la foc mijlociu (200ºC), și lăsați totul să se coacă timp de 10 minute, sau până când bezeaua devine aurie.

Serviți omleta cu bezea călduță, iar în pahare turnați un vin alb dulce, aromat și rece (de exemplu o Tămâioasă sprințară).

Și nu vă uitați că la ingrediente sunt trecute caise. Schimbați fructele după pofta inimii și stocul cămării! Le vreți proaspete, nu din compot? Sunteți invitații mei, numai să fie foarte bine coapte.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Tort de bezea cu pepene galben și afine Compot de caise uscate Tartă cu lămâie și bezea Omletă californiană

  • bezea, caise, compot, desert, dulce, dulceata, fructe, oua, reteta, tigaie

One thought on “Omletă cu bezea”

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved