Sună bizar? Nu contează. Omleta asta cu bezea, și umplută pe deasupra, e un exemplu tipic de dulce rapid și foarte gustos. Miroase de la o poștă a improvizație pentru musafiri picați pe nepusă masă, dar n-are a face. E bună? E! Și-atunci de ce să ne facem complexe?
Pentru 4 persoane ne trebuie
4 ouă întregi, 2 albușuri, 4 jumătăți de caisă din compot, 4 linguri de zahăr pudră, 2 linguri de dulceață de caise, 1 lingură de zahăr tos, 1 linguriță de coaja rasă de lămâie, 1 vârf de cuțit de sare.
Bateți ouăle într-un castron cu coaja de lămâie, zahărul tos și sarea, până când devin spumoase. Topiți untul într-o tigaie mare de teflon, turnați ouăle și coaceți omleta pe ambele părți.
Scoateți-o din tigaie, puneți deasupra caisele tăiate cubulețe, împăturiți omleta în două și puneți-o într-un vas care merge la cuptor, uns bine cu unt. Așterneți deasupra mai întâi un strat uniform de dulceață și apoi un altul format din albușurile bătute spuma tare cu zaharul pudră.
Băgați în cuptorul încins, la foc mijlociu (200ºC), și lăsați totul să se coacă timp de 10 minute, sau până când bezeaua devine aurie.
Serviți omleta cu bezea călduță, iar în pahare turnați un vin alb dulce, aromat și rece (de exemplu o Tămâioasă sprințară).
Și nu vă uitați că la ingrediente sunt trecute caise. Schimbați fructele după pofta inimii și stocul cămării! Le vreți proaspete, nu din compot? Sunteți invitații mei, numai să fie foarte bine coapte.