Coniacul Louis XIII este o altă marcă celebră care a dorit să participe la celebrarea Jubileului de Diamant al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. În colaborare cu Four Seasons Hotel din Londra, producătorii au creat, special pentru această ocazie, o băutură care, spun ei, este într-adevăr demnă de o Regină.
Numit Diamond Jubilee Fizz, cocktail-ul de 10.000 de lire sterline poate fi băut la barul Amaranto, din cadrul hotelului, și este compus dintr-un amestec de (evident!) coniac Louis XIII, lichior de zmeură și esență de trandafiri, totul completat cu șampanie Louis Roederer Cristal și însoțit de un diamant Leviev. Din fericire, există și o variantă mai ieftină, denumită Jubilee Fizz, care costă „numai” 350 de lire sterline (aproximativ 440 de euro): cocktail-ul este același, însă decorul constă doar în petala de trandafir.
Louis XIII (o marcă deținută de Rémy Martin) este considerat unul dintre cele mai luxoase coniacuri din lume (pentru mulți este chiar „cel mai”). Realizat după o formulă pusă la punct în 1874 de Paul-Émile Rémy Martin, el este un asamblaj din 1.200 „eaux-de-vie”, cu vârsta cuprinsă între 40 și 100 de ani, toate provenind din Grande Champagne, iar amestecul este învechit în butoaie centenare de stejar (tierçons). Fiecare sticlă este de cristal, suflată manual și cu decorațiuni din aur de 24 carate. Prețul unei butelii de 750 ml este de 1.500-2.000 de euro.