• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Un cocktail de 12.500 de euro pentru Jubileul de Diamant al Reginei Elisabeta

Jun 01, 2012 costachel Băuturi, Cocktailuri, Distilate, Fițe peste fițe, Mozaic 0


Coniacul Louis XIII este o altă marcă celebră care a dorit să participe la celebrarea Jubileului de Diamant al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. În colaborare cu Four Seasons Hotel din Londra, producătorii au creat, special pentru această ocazie, o băutură care, spun ei, este într-adevăr demnă de o Regină.

Numit Diamond Jubilee Fizz, cocktail-ul de 10.000 de lire sterline poate fi băut la barul Amaranto, din cadrul hotelului, și este compus dintr-un amestec de (evident!) coniac Louis XIII, lichior de zmeură și esență de trandafiri, totul completat cu șampanie Louis Roederer Cristal și însoțit de un diamant Leviev. Din fericire, există și o variantă mai ieftină, denumită Jubilee Fizz, care costă „numai” 350 de lire sterline (aproximativ 440 de euro): cocktail-ul este același, însă decorul constă doar în petala de trandafir.

Louis XIII (o marcă deținută de Rémy Martin) este considerat unul dintre cele mai luxoase coniacuri din lume (pentru mulți este chiar „cel mai”). Realizat după o formulă pusă la punct în 1874 de Paul-Émile Rémy Martin, el este un asamblaj din 1.200 „eaux-de-vie”, cu vârsta cuprinsă între 40 și 100 de ani, toate provenind din Grande Champagne, iar amestecul este învechit în butoaie centenare de stejar (tierçons). Fiecare sticlă este de cristal, suflată manual și cu decorațiuni din aur de 24 carate. Prețul unei butelii de 750 ml este de 1.500-2.000 de euro.

Foto: luxuryactivist.com

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Producătorii de whisky sărbătoresc jubileul Reginei Marii Britanii Cel mai scump cocktail - Salvatore's LegacyCel mai scump cocktail din lume: 6800 de euro paharul! 10 miliarde de euro pentru băuturile franțuzești Exporturile de whisky scoțian au depășit 5 miliarde de euro

  • cocktail, coniac, Louis XIII

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved