• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Bloody Mary

Nov 14, 2009 costachel Băuturi, Cocktailuri 0


Bloody Mary

Poate că Bloody Mary nu-i neapărat cel mai celebru cocktail bazat pe votcă, dar cu siguranță e cel mai răspândit pe plaiurile noastre, plecând chiar de la simpla alăturare, lângă „sută“, a unui pahar de suc de roșii (opțiune care poate fi întâlnită și în cele mai modeste birturi), și până la adăugarea, mai mult sau mai puțin integrală, a suitei de condimente și legume pe care le conține astăzi băutura, în forma ei, să-i zicem, stas.

Cum se face? Păi, alegând versiunea de Bloody Mary dată ca oficială de New York School of Bartending, se ia un pahar highball (adică din ala înalt și cilindric), se umple cu gheață și se adaugă:

30-45 ml votcă,
1 vârf de cuțit sare cu aroma de țelină (că aia normală n-o fi bună!),
1 vârf de cuțit piper,
1 picătură de Tabasco,
2-4 picături de sos Worcestershire,
1 vârf de linguriță de hrean proaspăt ras (în nici un caz conservat),
1 picătură de zeamă de lămâie (sau de lămâie verde),
suc de roșii cât să umple paharul.

După preferință, ori se agită bine în shaker, ori se amestecă mai pașnic, direct în pahar, cu lingurița. Se servește cu o tulpină de țelină verde și, opțional, ceva legume înfipte într-o scobitoare (măsline, ciuperci, morcovi, murături în oțet etc), sau chiar cu bucățele de carne, pește sau brânză. Pentru fițe, încercați cu sparanghel în oțet.

A, și se mai zice pe alte meleaguri despre Bloody Mary că ar combate mahmureala, și de asta s-ar bea, adică, mai mult dimineața. În fine…

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Cinci Margaritas pentru Cinco de Mayo Radacini de hreanHrean Sos WorcestershireSos Worcestershire Barbadian Gin Punch SwizzleȘapte cocktail-uri cu multă gheață

  • cocktail, lamaie, suc de rosii, tabasco, telina, votca, Worcestershire

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved