• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Cinci Margaritas pentru Cinco de Mayo

May 05, 2012 costachel Băuturi, Cocktailuri 2


Mai întâi o precizare: nu, în ciuda unei credințe destul de răspândite, ziua de 5 mai nu este Ziua Națională a Mexicului (care e, de fapt, pe 16 septembrie). Mai mult, această zi este sărbătorită destul de puțin în Mexic (mai mult în statul Puebla, aproape deloc în rest). În schimb, în Statele Unite este celebrată practic peste tot, un studiu făcut de Journal of American Culture identificând nu mai puțin de 120 de evenimente oficiale, ce au loc în 21 de state.

Cinco de Mayo este, mai curând, o sărbătoare (la care participă toată lumea, indiferent de etnie) dedicată minorității mexicane, asemănătoare cu Ziua Sfântului Patrick sau cu Anul Nou Chinezesc. La care, evident, se bea zdravăn, iar la mare căutare este, firește, Margarita, indiferent de variantă. Și cum despre versiunea de bază deja am discutat (aici), nu ne mai rămâne decât să studiem și niște variante. Pe care, evident, nu-i deloc obligatoriu să le beți numai în ziua de 5 mai.

Margarita Paloma

60 ml tequila,
150 ml suc de grepfrut (acidulat sau nu),
30 ml zeamă de lămâie,
gheață,
Sare pentru pus pe buza paharului (opțional).

Puneți în pahar toate ingredientele și amestecați.

Banana Margarita

180 ml tequila,
180 ml lichior de banane,
60 ml triple sec,
2 linguri zeamă de lămâie,
2 linguri zeamă de lămâie verde,
2 banane coapte.

Puneți-le pe toate în blender și mixați-le până când obțineți o textură perfect omogenă.

Bloody Margarita

45 ml tequila,
30 ml suc de portocale roșii,
15 ml zeamă de lămâie verde,
7 ml Cointreau,
gheață.

Puneți toate ingredientele în shaker, agitați, strecurați și serviți.

Pineapple Chili Margarita

45 ml tequila,
22 ml Cointreau,
22 ml zeamă de lămâie verde,
60 ml suc de ananas,
câțiva stropi de Tabasco,
ananas pentru garnisit

Puneți toate ingredientele într-un shaker, agitați bine și strecurați cocktailul într-un pahar plin cu gheață, garnisit cu o felie de ananas.

Salty Chihuahua (Grapefruit Margarita)

30 ml tequila,
15 ml Cointreau,
suc de grepfrut, proaspăt stors,
gheață,
1 felie de grepfrut, pentru garnisit,
Sare mare (opțional)

Umeziți buza paharului și dați-o prin sare. Umpleți-l cu gheață, turnați băuturile, completați cu suc de grepfrut, amestecați și serviți, cu o felie de grepfrut în scobitoare.

 *

*       *

A, ce s-a întâmplat, totuși, în ziua de 5 mai 1862? Păi, spre surprinderea tuturor, soldații mexicani, conduși de generalul Ignacio Zaragoza Seguín, au învins, lângă Puebla (în forturile Loreto și Guadelupe) o armată franceză de două ori mai numeroasă și mult mai bine dotată. Pentru mexicani, evenimentul a fost unul minor pe plan militar, pentru că, în cele din urmă, oastea lui Napoleon al III-lea a reușit să învingă și să-l proclame pe Maximilian I drept Împărat al Mexicului. Americanii însă susțin (fără dovezi prea concludente) că Napoleon ar fi intenționat, de fapt, să-i sprijine pe confederați în războiul civil, iar înfrângerea din Bătălia de la Puebla l-ar fi împiedicat. Drept pentru care ei sărbătoresc Cinco de Mayo în fiecare an (începând chiar din 1863), în semn de recunoștință.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Margarita Cele mai bune 5 cocktail-uri pentru noaptea Oscarurilor Tequila SunriseTequila Sunrise Cele mai bune cocktail-uri din New York

  • cocktail, Cointreau, margarita, Mexic, tequila, triple sec

2 thoughts on “Cinci Margaritas pentru Cinco de Mayo”

  1. aphextwinz 05/05/2012 at 20:54

    E nu, ca asta e culmea coincidentei, sa vorbim fiecare in parte despre acelasi lucru :)))) Jur pe purpuriu ca fix despre cinco de mayo si “margarete” vorbeam azi, conotatii, amarata aia de lupta care coincide cu ziua de nastere a cainelui si a unui ex, acum pac, dvs cu retetele. Si, vorba aia, Margaritas, de unde?

    Sanatate!

    Reply ↓
    1. costachel Post author06/05/2012 at 09:37

      Păi poate pofta de vreo Margarita să declanșeze telepatia, mai știi? 😀

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Faude on Veniți la cultura vinului!
  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved