Presupun că bananele caramelizate de mai la vale pot constitui și singure un desert simpatic și rapid, însă mai degrabă aș crede că merită servite în diverse combinații: cu înghețată, cu frișcă, ca umplutură de clătite și așa mai departe, variantele sunt suficient de numeroase și n-are rost să încerc să le epuizez aici, că sigur n-am să pot. Așa că mai bine încalec pe-o șa, ca să vă zic rețeta asta foc de simplă și de gustoasă așa.
2 banane (mai multe nu-mi încap în tigaie), 50 g unt, 2 linguri de zahăr brun (dar o să meargă și cu cel normal),
pe lângă care vin și ceva opționale, adică
1-2 lingurițe de zeamă de lămâie, și/sau 2-3 lingurițe de rom,
alte arome (scorțișoară, zahăr vanilat etc.) ad libitum.
Curățați bananele și tăiați-le felii, ușor diagonale. Încălziți untul într-o tigaie, adăugați zahărul și eventualele arome. Când s-a încălzit bine, puneți și feliile de banane. Căliți-le și pe ele vreo 5 minute, întorcându-le cu grijă și amestecând, delicat, ca să nu se ardă zahărul, doar să se caramelizeze. Atât.
Din amintiri din mai mult sau mai putin copilarie, am vazut de muuult la TV o doamna care gatea pentru o starleta ceva cam asemanator.
Fix exact ce ati spus dvs, clatite umplute cu bananele caramelizate si flambate si servite invitatilor cu inghetata de vanilie.
Numai ca am uitat cu ce le flambau. Astept musafiri sa fac o imitatie palida 🙂
Pai daca ar fi dupa mine, le-as flamba cu rom, eventual cu coniac. Sa-ti sugerez Jidveiul? 🙂
La ce pret a ajuns? 🙂
Mda, din ce preturi aflu de pe net, ies mai ieftin bananele c-un Baccardi 🙂
sunt foarte bune ,eu am pus scortisoara si ornament de ciocolata.