• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Banane caramelizate

Aug 19, 2011 costachel Rețete, Rețete de dulciuri 5


Presupun că bananele caramelizate de mai la vale pot constitui și singure un desert simpatic și rapid, însă mai degrabă aș crede că merită servite în diverse combinații: cu înghețată, cu frișcă, ca umplutură de clătite și așa mai departe, variantele sunt suficient de numeroase și n-are rost să încerc să le epuizez aici, că sigur n-am să pot. Așa că mai bine încalec pe-o șa, ca să vă zic rețeta asta foc de simplă și de gustoasă așa.

2 banane (mai multe nu-mi încap în tigaie),
50 g unt,
2 linguri de zahăr brun (dar o să meargă și cu cel normal),

pe lângă care vin și ceva opționale, adică

1-2 lingurițe de zeamă de lămâie, și/sau
2-3 lingurițe de rom,
alte arome (scorțișoară, zahăr vanilat etc.) ad libitum.

Curățați bananele și tăiați-le felii, ușor diagonale. Încălziți untul într-o tigaie, adăugați zahărul și eventualele arome. Când s-a încălzit bine, puneți și feliile de banane. Căliți-le și pe ele vreo 5 minute, întorcându-le cu grijă și amestecând, delicat, ca să nu se ardă zahărul, doar să se caramelizeze. Atât.

S-ar putea să vă intereseze și:

Clătite de banane Clatite cu ciocolata si bananeClătite cu ciocolată și banane Budincă de banane Tartă cu ciocolată, banane și nuci

  • banane, caramel, desert, tigaie, unt, vanilie, zahar, zahar brun

5 thoughts on “Banane caramelizate”

  1. aphextwinz 19/08/2011 at 16:08

    Din amintiri din mai mult sau mai putin copilarie, am vazut de muuult la TV o doamna care gatea pentru o starleta ceva cam asemanator.

    Fix exact ce ati spus dvs, clatite umplute cu bananele caramelizate si flambate si servite invitatilor cu inghetata de vanilie.

    Numai ca am uitat cu ce le flambau. Astept musafiri sa fac o imitatie palida 🙂

    Reply ↓
  2. costachel Post author20/08/2011 at 09:36

    Pai daca ar fi dupa mine, le-as flamba cu rom, eventual cu coniac. Sa-ti sugerez Jidveiul? 🙂

    Reply ↓
  3. aphextwinz 20/08/2011 at 17:42

    La ce pret a ajuns? 🙂

    Reply ↓
  4. costachel Post author20/08/2011 at 17:57

    Mda, din ce preturi aflu de pe net, ies mai ieftin bananele c-un Baccardi 🙂

    Reply ↓
  5. ali 02/08/2012 at 02:55

    sunt foarte bune ,eu am pus scortisoara si ornament de ciocolata.

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved