Pe scurt, și ca să nu pierdem vremea inutil, clătitele cu ciocolată și banane sunt un desert rafinat și delicios, care nu se face deloc greu și va întruni cu siguranță sufragiile tuturor comesenilor, oricât de mofturoși ar fi ei. Nu credeți? Păi hai să trecem la treabă, că avem oleacă de povestit.
Mai întâi, ne trebuie un sos de ciocolată, pentru care avem nevoie de
300 ml lapte, 150 g zahăr, 100 g ciocolată, 1 lingura de amidon alimentar de porumb, zahăr vanilat (sau esență, sau, cel mai bine, 1 baton de vanilie).
Dizolvați amidonul în 2-3 linguri de lapte. Restul laptelui se pune pe foc, împreună cu zaharul și varianta vanilată pe care o aveți la îndemână. După ce a fiert, se pune și pasta de amidon, se mai dă un clocot, după care se dă vasul la o parte și se adaugă ciocolata, care poate fi ori dată prin răzătoare, ori topită separat.
Vine la rand umplutura, pentru care avem nevoie de
3 banane mari,
sucul și coaja rasă de la 1 portocală, 2 linguri de lichior (care poate fi ori de banane, ori de portocale).
Curățați bananele, tăiați-le felii, puneți-le pe un platou și turnați deasupra sucul amestecat cu lichiorul.
În fine, clătitele:
100 g faină, 1 lingura de cacao, 1 ou, 1 lingura de ulei (de floarea soarelui), 300 ml lapte, ulei pentru prăjit.
Făina se amestecă bine cu cacao și se cerne într-un castron. Amestecați-o cu oul, uleiul și laptele turnat treptat, până obțineți un aluat de consistența necesară. Lăsați-l să se odihnească ½ oră, amestecați încă o dată cu grijă și prăjiți clătitele.
Și cu asta basta operațiunile preliminare. Nu vă mai rămâne decât să umpleți clătitele cu bananele, să le împăturiți și să le scăldați cu sosul de ciocolată (dacă s-a răcit între timp, reîncălziți-l puțin!).