• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Clătite de banane

Mar 15, 2011 costachel Rețete, Rețete de dulciuri 8


Cu bucătăria creolă, din care fac parte și clătitele de banane care urmează, am apucat să facem cunoștință atunci când v-am povestit despre salata de pui cu portocale. Și ținând cont că am fost încurajat, prin varii canale de comunicare, să nu renunț așa ușor la subiect, iaca, vine azi rețeta unui excelent desert, din aceeași zonă geografică și gastronomică, foarte simplu de făcut și tare gustos. Nu, nu-s chiar clătite în accepțiunea noastră a termenului, dar sunt suficient de apropiate ca să le păstrez numele ăsta (și nici n-am inspirație pe moment să găsesc altul).

Dar gata cu divagațiile, mai bine să vă spun că aveți nevoie de

2 banane coapte,
1 lingură de zahăr pudră,
1 lingură de rom, vechi și bun,
1 ou,
3 linguri de făină,
1 lingură de ulei,
25 g unt,
puțină scorțișoară măcinată,
1 vârf de cuțit de sare.

Curățați bananele, zdrobiți-le cu furculița și frecați-le cu zahărul. Într-un castron bateți oul, adăugați făina (ploaie), sarea, romul și scorțișoara. Bateți bine, puneți și piureul de banane și omogenizați totul.

Într-o tigaie antiaderentă încingeți untul și uleiul. Vărsați câte 1 lingură de aluat și răsuciți bine tigaia în toate direcțiile ca să întindeți marfa. Când s-a rumenit pe o parte, întoarceți-o cu o spatulă. Și, firește, repetați operațiunile astea până când ați terminat de prăjit totul.

Variante? Păi ați putea înlocui romul cu lapte (dar atunci poate că romul ar merge la o flambare!), sau ați putea adăuga 1 linguriță de suc de lămâie, dacă nu vreți să fie prea dulci.

A și, desigur, pudrați-le cu zahăr (pudră, firește!) înainte de servire.

S-ar putea să vă intereseze și:

Clatite cu ciocolata si bananeClătite cu ciocolată și banane Budincă de banane Banane caramelizate Cornete umplute cu crema de banane

  • banane, clatite, creola, desert, dulce

8 thoughts on “Clătite de banane”

  1. animaloo 15/03/2011 at 16:56

    fix ca papanasii cu branza sau dovlecel.
    Si is f bune

    Reply ↓
  2. costachel Post author15/03/2011 at 16:57

    Uite ca nu-mi venise ideea sa le botez asa 🙂

    Reply ↓
  3. Sandybell 16/03/2011 at 09:14

    Cred ca sunt super bune . O sa le incerc cu prima ocazie . Multumesc pentru idee.

    Reply ↓
    1. costachel Post author16/03/2011 at 09:22

      Cu multa placere 🙂

      Reply ↓
  4. pansy 17/03/2011 at 22:58

    ce idee grozava ! multumesc !baiatul meu o sa fie fericit.

    Reply ↓
  5. diana 18/03/2011 at 20:35

    o idee senzationala! multumesc costachel 🙂 desert rapid, ieftin (oarecum, dc nu punem in calcul siropul de artar :d dar se poate inlocui cu orice consideram de cuviinta sau avem la indemana, poate fi, cred , si sirop de …brad)
    e drept ca le-am adus “completari” : n-am inlocuit romul cu lapte ci le-am combinat pe amandoua in compozitie, si in tigaie le-am turnat ca pe clatitele clasice, rezultand “foile” normale de clatite. Rezultatul final e demential, mai ales daca le combini cu nitel sirop de artar (cat sa nu fie chiar “seci”), apoi foile “lipite” intre ele (2-3-4 straturi) cu ajutorul siropului si apoi taiate (fasii sau cuburi) si garnisite cu nitica frisca pe deasupra….
    mmmmmmmmmmmmmmmmmmm : banane, rom, scortisoara, ceva vanilie (am adaugat 2 plicuri cu Vanille Bourbon), sirop de artar, un motz de frisca…. a iesit un desert de zile mari !!!
    PS altceva decat aceste clatite n-am mai fost in stare sa manc

    Reply ↓
  6. costachel Post author18/03/2011 at 20:43

    Mi-am recitit cu maxima atenție rețeta (că nu se știe niciodată cum mai poate greși omul) și am răsuflat ușurat: siropul de arțar (pe care, de altfel, nu-l suport) nu e menționat nicăieri! Dar bine ca l-ai adus in discuție la opționale 🙂
    Altminteri, recunosc, nici eu cand le-am facut n-am mai putut mânca altceva 😀

    Reply ↓
  7. diana 18/03/2011 at 21:22

    pacat 🙁 (ca nu-ti place….artarul :d)
    siropul de artar l-am descoperit tarziu, recent (desi aveam o curiozitate nebuna de ceva vreme vis-a vis de acest “dulce”, necunoscandu-l)
    (deh… nu se prea gaseste in romania din pacate)
    dar…. ce si cat mai am il folosesc doar la ocazii speciale (gen clatite cu banane via Costachel)
    PS ca tema: oare cum s-ar putea combina siropul de artar la….. pui sau creveti???
    urmeaza sa experimentez (a fost idee de ultim moment….dc exista combinatii “ciudate” de .. pui cu miere (par egzampl)…oare la ce-as putea combina siropul de artar mai “corect”? carne de pui? de porc? creveti? orice e posibil 🙂

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved