• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Budincă de banane

Jun 01, 2008 costachel Rețete, Rețete de dulciuri 0


Budincă de banane

Înainte de ’89, această budincă de banane ar fi sunat de-a dreptul sfidător. Ar fi fost o culme comunistă a fițelor, dacă mă pot exprima așa (și iată că pot!). Astăzi însă, când bananele au devenit aproape un fruct al săracului, ea a ajuns absolut la îndemâna oricui. Și, dacă mai ținem cont și de faptul că se fierbe și la bain-marie, o putem trece fără ezitare la mâncăruri de regim. O mâncare dietetică foarte gustoasă, ieftină și de-a dreptul spectaculoasă? Hai c-am dat o lovitura zdravănă imperialismului în putrefacție!

Pentru 4 persoane va trebuie

4 banane,
150 g zahăr,
500 ml lapte,
4 ouă,
30 g făină,
10 g unt,
1 portocală,
2 lămâi.

Într-un vas, bateți ouăle cu 100 g de zahăr, până obțineți un amestec spumos.

Puneți făina într-un bol mare și vărsați laptele în fir subțire, amestecând bine, ca să nu apară cocoloașe. Adăugați ouăle bătute și bateți bine cu un tel, până obțineți un amestec omogen.

Tăiați bananele rondele fine, stropiți-le cu zeama de lămâie. Păstrați 12 felii pentru decor, iar restul zdrobiți-le bine și amestecați-le cu aluatul.

Ungeți cu unt o forma, vărsați în ea compoziția și acoperiți cu o folie de aluminiu. Fierbeți budinca 30 de minute la bain-marie.

În acest timp, scoateți coaja colorată a lămâilor și a portocalei (fără partea albă, care este amară). Tăiați-o fideluță. Stoarceți zeama citricelor. Într-o cratiță, faceți un sirop cu sucul și cu restul de zahăr. Adăugați coaja și fierbeți totul, la foc foarte moale, timp de 15 minute.

Lăsați budinca de banane să se răcească și răsturnați-o pe un platou. Turnați sosul strecurat de jur-împrejur și decorați cu rondele de banană și cu cojile citricelor, scurse bine.

Se servește, firește, rece, și se poate face cu o zi-doua înainte, pentru că poate fi ținută în acest interval la frigider, în forma în care a fost făcută

Cel mai bine se potrivește, la a noastră budincă de banane, un vin dulce (dar nu foarte) și aromat sau, de ce nu, un spumant cu aceleași caracteristici.

S-ar putea să vă intereseze și:

Clătite de banane Banane caramelizate Cornete umplute cu crema de banane Clatite cu ciocolata si bananeClătite cu ciocolată și banane

  • banane, citrice, desert, dulce, lamaie, lapte, oua, portocale, rece, reteta

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved