• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

A început prima ediție a Festivalului Provino

Nov 04, 2011 costachel Eveniment, Mozaic 0


Ieri a debutat, în Centrul Expozițional Providența din Iași, prima ediție a Festivalului Provino – Vin. Arta. Gastronomie. N-am apucat, firește, să vizitez toate standurile, nicidecum să gust toate vinurile, așa că vă rog să nu luați rândurile ce urmează ca pe o cronică exhaustivă de festival. Ci doar ca pe (încă) o invitație să nu ratați o întâlnire cu unele dintre cele mai bune vinuri românești, cu arta, cu gastronomia, ba chiar și cu istoria (fiindcă, da, are și Muzeul Vinului din Hârlău un mic spațiu de expunere).

Ce-am apucat să degust? Păi, într-o ordine absolut aleatorie, la Vinarte, unde am fost întâmpinați (folosesc pluralul fiindcă eram împreună cu prietenul George) de Costel Cainamisir, ne-am răcorit cu Rieslingul și ne-am delectat cu excelentul lor Cabernet Sauvignon de Sâmburești (atât cu cel „normal”, cât și cu „Soare”). Și da, au venit și cu Prinții, și cu Sirena Dunării.

La Murfatlar ne-am reîntâlnit cu Cristian Bașchir și am stat la povești cu un pahar de Syrah M1 în mână. La Budureasca m-am enervat (pe mine însumi) că de ce abia acum am reușit și eu să gust Fumé-ul lor (asta e, nimeni nu-i perfect), iar la Basilescu am fost întâmpinați chiar de Gabi Lăcureanu, pe care am apucat și eu să-l cunosc altfel decât virtual (bune vinuri mai face!). Și, deloc în ultimul rând, la Gramma am putut să constat cu mare plăcere (și să-i și spun doamnei Olteanu) că al ei Cuvée se face tot mai bun odată cu timpul.

După cum vă spuneam și mai sus, n-am putut să vizitez toate standurile (iar pe la unele trebuie să mai trec o dată, să mă dumiresc mai bine), e și prea devreme pentru o concluzie, dar cel puțin până acum surpriza plăcută a venit, cu siguranță, din partea vinurilor de la Averești. Așa că vă, dacă ajungeți la Provino, n-aveți voie să ratați nici Aligoté-ul lor, nici Zghihara (da, uite că există!). Plus că, din ce-am auzit, la festival au venit doar niște „semnale” (ca să mă exprim în limbaj editorial), vinul își continuă încă, la această oră, evoluția în cisterne și, la cât de bune sunt deja, promit să fie unele de excepție.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Astăzi începe prima ediție a festivalului PROVINO La finalul primei ediții a Festivalului Provino de la Cluj Napoca Prima zi a Festivalului Provino de la Cluj este destinată exclusiv sectorului HoReCa Programul Festivalului Provino, Cluj Napoca, 15-18 martie 2012

  • Averesti, Basilescu, Budureasca, Gramma, Murfatlar, Muzeul Vinului, Provino, vin, Vinarte

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved