Mar 02, 2012 costachel Eveniment, Mozaic 0
Ieri a avut loc la Grand Hotel Cluj Napoca, în Sala Ambasador, conferința de presă în care au fost anunțate detaliile referitoare la Festivalul de Vin, Artă și Gastronomie Provino Cluj Napoca, festival care se va desfășura în perioada 15-18 martie la Centrul de Expoziții și Conferințe al Grand Hotel Cluj Napoca.
Ambasadorii Provino
În perioada 1 – 12 martie, Ambasadorii Provino ajung în Cluj Napoca, în cinci locații: Hotel Pami ***, Restaurant Tonight, Toni’s Pub, Kharma Lounge & Spirits Caffe și Restaurant Sanghai. Clujenii vor putea cunoaște astfel în avanpremieră vinurile prezente în Festivalul Provino, în cadrul unor degustări, conduse de somelierul clujean Bogdan Todor. Fiecare sesiune va cuprinde circa 5 sortimente de vin și va dura 60 de minute.
În weekend-urile 3 – 4 și 10 – 11 martie, Ambasadorii Provino ajung și în Iulius Mall, unde vor organiza pentru vizitatori, o serie de degustări profesioniste conduse de somelierii OSR 2011.
Degustările vor fi precedate de câteva momente speciale: defilarea somelierilor și demonstrații de sabraj.
Joi, 15 Martie – Ziua HoReCa
9.00 – 14.00 – Concurs „Vinurile primăverii”
14.00 – 14.30 – Ceremonia de deschidere oficială a Festivalului de Vin, Artă și Gastronomie
Moment special oferit de Organizația Somelierilor din România 2011
Invitați: producători de vinuri, expozanți, reprezentanți ai segmentului HoReCa, mass media de specialitate, oficialități publice locale și regionale.
14.30 – 15.30 – Degustarea vinurilor din Festival, networking și discuții libere la standurile expoziționale. Degustările vor fi acompaniate de brânzeturi Five Continents.
15.30 – 17.00 – Colocviu cu Ambasadorul Asociației Somelierilor Europeni, Sergiu Nedelea „Vânzarea vinului – strategii pe coltul mesei” | Discuții libere
Tematică: Cele două direcții de comunicare ale vinului în vederea vânzării în magazinele mari și în magazinele/ restaurantele specializate
Moderator:
Somelier Sergiu Nedelea, Ambasador A.S.E.
Speakeri:
Cezar Ioan – Editor Vinul.ro
Cristian Grigore – Manager Restaurant Rossetya, București
Costel Cainamisir – Director Comercial Vinarte
Public țintă: Producători și distribuitori din industria viniviticolă, reprezentanți HoReCa
17.00 – 19.00 – Provino Show
Show-uri gastronomice pe bucătăria-scenă, oferite de Restaurant Tokyo
19.00 – 24.00 Seara HoReCa – Art, Wine & Gastronomy
Show-uri gastronomice oferite de bucătarii Grand Hotel Napoca
Degustări de preparate culinare și brânzeturi Five Continents
Degustări de vin – 20 de sortimente oferite de Jidvei, Murfatlar, Gramma, Nomibo, Budureasca, Crama Borha
Decernarea premiilor Concursului Vinurile Pimăverii, Vinul.ro
Vineri, 16 martie
11.00 – 19.00 – Program de vizitare Expoziția Provino
12.00 – 13.00 | 14.00 – 15.00 | 16.00 – 17.00 | 18.00 – 19.00 – Wine & Gastronomy – Degustări colective
14.00 – 15.00 | 16.00 – 17.00 | 18.00 – 19.00 – Show-uri gastronomice oferite pe bucătaria scenă de bucătarii Good Food și Restaurant Tokyo
20.00 – 24.00 – Seara Art, Wine &Gastronomy
Show-uri gastronomice oferite de bucătarii Școlii Bella Italia
Degustări de preparate culinare și brânzeturi Five Continents
Degustări de vin – 20 de sortimente oferite de Jidvei, Murfatlar, Gramma, Nomibo, Budureasca, Crama Borha
Invitați: oameni de afaceri, personalități publice, specialiști în domeniu
Sâmbătă, 17 martie
11.00 – 19.00 – Program de vizitare Expoziția Provino
12.00 – 13.00 | 14.00 – 15.00 | 16.00 -17.00 | 18.00 – 19.00 Wine & Gastronomy – Degustări colective
12.00 – 18.00 – Școala Vinului
14.00 – 15.00 | 16.00 – 17.00 | 18.00 -19.00 Show-uri Gastronomice oferite de bucătarii Bella Italia și Restaurant Tokyo
20.00 – 24.00 – Seara Art, Wine &Gastronomy
Show-uri gastronomice oferite Dan Boerescu
Degustări de preparate culinare și brânzeturi Five Continents
Degustări de vin – 20 de sortimente oferite de Jidvei, Murfatlar, Gramma, Nomibo, Budureasca, Crama Borha
Invitati: oameni de afaceri, personalități publice, specialiști în domeniu
20.00 – 24.00 – Provino After Hours – Black & Wine Party
Festivalul de Vin, Arta, Gastronomie prelungește distracția în cea de-a treia zi de festival. La Provino After Hours – Black & Wine Party expozanții au încă o ocazie de a-și spori vânzările, de a-și prezenta produsele și de a împărtăși consumatorilor unele dintre secretele vinului.
Expoziția de vinuri se va transforma pentru vizitatori într-un loc cu muzică bună, unde aceștia pot gusta din mâncărurile și vinurile prezente în festival.
Condiția de participare este alegerea unei ținute Black & Wine – ținută de cocktail în culorile vinului preferat.
Duminică, 18 martie
11.00 – 16.00 – Program de vizitare Expoziția Provino
12.00 – 13.00 | 14.00 – 15.00 – Wine & Gastronomy – Degustări colective
14.00 – 15.00 | 16.00 – 17.00 – Show-uri Gastronomice oferite de Dan Boerescu și Restaurant Tokyo pe bucătăria-scenă din cadrul festivalului.
* Programul Festivalului poate suferi modificări. Pentru informații la zi vă rugăm accesați site-ul festivalului, www.cluj.provino.ro.
Acces Festival: 10 lei / persoană
Include: Acces Expoziția de vinuri, show-uri gastronomice și Wine Shop
Kit Provino: 20 lei / persoană
Include: un pahar personalizat pentru degustări, port suport pahar, carnețel și pix
Acces Degustare de vinuri: 30 lei/ persoană
Include: Degustare 8 sortimente de vin, tapas-uri din fructe și brânzeturi, servicii profesioniste oferite de somelierii OSR 2011.
Acces Seri Vip Art, Wine & Gastronomy: 50 lei/ persoană
Include: loc rezervat la masă, degustare a 20 de sortimente de vin, degustare a două preparate culinare, calde pregătite de bucătarul invitat al serii, bufet suedez cu fructe și brânzeturi
Acces Provino After Hours Black & Wine Party: 10 lei/ persoană
Studenții care prezintă la intrare cardul StudCard, pot achiziționa 2 bilete la preț de unul
Școala Vinuluil: 310 lei / persoană
Include: Modul de curs de 6 ore, condus de somelierul Marian Timofti, președintele OSR 2011