• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Programul Festivalului Provino, Cluj Napoca, 15-18 martie 2012

Mar 02, 2012 costachel Eveniment, Mozaic 0


Ieri a avut loc la Grand Hotel Cluj Napoca, în Sala Ambasador, conferința de presă în care au fost anunțate detaliile referitoare la Festivalul de Vin, Artă și Gastronomie Provino Cluj Napoca, festival care se va desfășura în perioada 15-18 martie la Centrul de Expoziții și Conferințe al Grand Hotel Cluj Napoca.

Program Ante Festival

Ambasadorii Provino
În perioada 1 – 12 martie, Ambasadorii Provino ajung în Cluj Napoca, în cinci locații: Hotel Pami ***, Restaurant Tonight, Toni’s Pub, Kharma Lounge & Spirits Caffe și Restaurant Sanghai. Clujenii vor putea cunoaște astfel în avanpremieră vinurile prezente în Festivalul Provino, în cadrul unor degustări, conduse de somelierul clujean Bogdan Todor. Fiecare sesiune va cuprinde circa 5 sortimente de vin și va dura 60 de minute.

În weekend-urile 3 – 4 și 10 – 11 martie, Ambasadorii Provino ajung și în Iulius Mall, unde vor organiza pentru vizitatori, o serie de degustări profesioniste conduse de somelierii OSR 2011.
Degustările vor fi precedate de câteva momente speciale: defilarea somelierilor și demonstrații de sabraj.

Programul Festivalului

Joi, 15 Martie – Ziua HoReCa
9.00 – 14.00 – Concurs „Vinurile primăverii”
14.00 – 14.30 – Ceremonia de deschidere oficială a Festivalului de Vin, Artă și Gastronomie
Moment special oferit de Organizația Somelierilor din România 2011
Invitați: producători de vinuri, expozanți, reprezentanți ai segmentului HoReCa, mass media de specialitate, oficialități publice locale și regionale.
14.30 – 15.30 – Degustarea vinurilor din Festival, networking și discuții libere la standurile expoziționale. Degustările vor fi acompaniate de brânzeturi Five Continents.
15.30 – 17.00 – Colocviu cu Ambasadorul Asociației Somelierilor Europeni, Sergiu Nedelea „Vânzarea vinului – strategii pe coltul mesei” | Discuții libere
Tematică: Cele două direcții de comunicare ale vinului în vederea vânzării în magazinele mari și în magazinele/ restaurantele specializate
Moderator:
Somelier Sergiu Nedelea, Ambasador A.S.E.
Speakeri:
Cezar Ioan – Editor Vinul.ro
Cristian Grigore – Manager Restaurant Rossetya, București
Costel Cainamisir – Director Comercial Vinarte
Public țintă: Producători și distribuitori din industria viniviticolă, reprezentanți HoReCa
17.00 – 19.00 – Provino Show
Show-uri gastronomice pe bucătăria-scenă, oferite de Restaurant Tokyo
19.00 – 24.00 Seara HoReCa – Art, Wine & Gastronomy
Show-uri gastronomice oferite de bucătarii Grand Hotel Napoca
Degustări de preparate culinare și brânzeturi Five Continents
Degustări de vin – 20 de sortimente oferite de Jidvei, Murfatlar, Gramma, Nomibo, Budureasca, Crama Borha
Decernarea premiilor Concursului Vinurile Pimăverii, Vinul.ro

Vineri, 16 martie

11.00 – 19.00 – Program de vizitare Expoziția Provino
12.00 – 13.00 | 14.00 – 15.00 | 16.00 – 17.00 | 18.00 – 19.00 – Wine & Gastronomy – Degustări colective
14.00 – 15.00 | 16.00 – 17.00 | 18.00 – 19.00 – Show-uri gastronomice oferite pe bucătaria scenă de bucătarii Good Food și Restaurant Tokyo
20.00 – 24.00 – Seara Art, Wine &Gastronomy
Show-uri gastronomice oferite de bucătarii Școlii Bella Italia
Degustări de preparate culinare și brânzeturi Five Continents
Degustări de vin – 20 de sortimente oferite de Jidvei, Murfatlar, Gramma, Nomibo, Budureasca, Crama Borha
Invitați: oameni de afaceri, personalități publice, specialiști în domeniu

Sâmbătă, 17 martie

11.00 – 19.00 – Program de vizitare Expoziția Provino
12.00 – 13.00 | 14.00 – 15.00 | 16.00 -17.00 | 18.00 – 19.00 Wine & Gastronomy – Degustări colective
12.00 – 18.00 – Școala Vinului
14.00 – 15.00 | 16.00 – 17.00 | 18.00 -19.00 Show-uri Gastronomice oferite de bucătarii Bella Italia și Restaurant Tokyo
20.00 – 24.00 – Seara Art, Wine &Gastronomy
Show-uri gastronomice oferite Dan Boerescu
Degustări de preparate culinare și brânzeturi Five Continents
Degustări de vin – 20 de sortimente oferite de Jidvei, Murfatlar, Gramma, Nomibo, Budureasca, Crama Borha
Invitati: oameni de afaceri, personalități publice, specialiști în domeniu
20.00 – 24.00 – Provino After Hours – Black & Wine Party
Festivalul de Vin, Arta, Gastronomie prelungește distracția în cea de-a treia zi de festival. La Provino After Hours – Black & Wine Party expozanții au încă o ocazie de a-și spori vânzările, de a-și prezenta produsele și de a împărtăși consumatorilor unele dintre secretele vinului.
Expoziția de vinuri se va transforma pentru vizitatori într-un loc cu muzică bună, unde aceștia pot gusta din mâncărurile și vinurile prezente în festival.
Condiția de participare este alegerea unei ținute Black & Wine – ținută de cocktail în culorile vinului preferat.

Duminică, 18 martie

11.00 – 16.00 – Program de vizitare Expoziția Provino
12.00 – 13.00 | 14.00 – 15.00 – Wine & Gastronomy – Degustări colective
14.00 – 15.00 | 16.00 – 17.00 – Show-uri Gastronomice oferite de Dan Boerescu și Restaurant Tokyo pe bucătăria-scenă din cadrul festivalului.

* Programul Festivalului poate suferi modificări. Pentru informații la zi vă rugăm accesați site-ul festivalului, www.cluj.provino.ro.

Prețurile biletelor

Acces Festival: 10 lei / persoană
Include: Acces Expoziția de vinuri, show-uri gastronomice și Wine Shop

Kit Provino: 20 lei / persoană
Include: un pahar personalizat pentru degustări, port suport pahar, carnețel și pix

Acces Degustare de vinuri: 30 lei/ persoană
Include: Degustare 8 sortimente de vin, tapas-uri din fructe și brânzeturi, servicii profesioniste oferite de somelierii OSR 2011.

Acces Seri Vip Art, Wine & Gastronomy: 50 lei/ persoană
Include: loc rezervat la masă, degustare a 20 de sortimente de vin, degustare a două preparate culinare, calde pregătite de bucătarul invitat al serii, bufet suedez cu fructe și brânzeturi

Acces Provino After Hours Black & Wine Party: 10 lei/ persoană
Studenții care prezintă la intrare cardul StudCard, pot achiziționa 2 bilete la preț de unul

Școala Vinuluil: 310 lei / persoană
Include: Modul de curs de 6 ore, condus de somelierul Marian Timofti, președintele OSR 2011

S-ar putea să vă intereseze și:

La finalul primei ediții a Festivalului Provino de la Cluj Napoca Prima zi a Festivalului Provino de la Cluj este destinată exclusiv sectorului HoReCa A început Festivalul Provino Cluj-Napoca Concurs de vinuri românești la Festivalul Provino de la Cluj

  • Provino, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved