• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Prima zi a Festivalului Provino de la Cluj este destinată exclusiv sectorului HoReCa

Feb 02, 2012 costachel Eveniment, Mozaic 0


Prima zi Provino, 15 martie, va fi o zi cu circuit închis, dedicata exclusiv HoReCa-rilor din zona de Nord-Vest a României. Sunt așteptați aproximativ 1.000 de manageri de restaurante, hoteluri, pensiuni și cafenele, oficialități, împreună cu reprezentanți ai mass-media de specialitate.

Special pentru invitații HoReCa, organizatorii festivalului au pregătit și cursuri personalizate la Școala Vinului, coordonate de membri ai Organizației Somelierilor din România 2011 și ai Asociației Degustătorilor Autorizați din România. Prin aceste sesiuni, reprezentanții HoReCa vor învăța sa aprecieze un vin bun într-un mod profesionist, dar și tehnici de servire și asociere a vinului cu mâncarea Cursurile se vor derula pe durata a 6 ore iar fiecare cursant va primi o diploma de participare.

Pe 15 martie, în cadrul festivalului Provino, Vinul.ro și Organizația Somelierilor din România 2011 organizează un concurs de vinuri românești. Competiția consta într-o serie de degustări în orb, anonimatul tuturor probelor de vin fiind garantat. Comisiile de jurizare, formate din editorii Vinul.Ro și din membri ai OSR 2011, vor face publice rezultatele concursului în aceeași zi. Scopul principal al acestui „wine challenge” este de a oferi producătorilor un sprijin important în vânzarea vinurilor de calitate, în urma unor jurizări profesionale independente.

Prima zi a festivalului se va încheia cu o seara high – class Art, Wine & Gastronomy, ce oferă invitaților din segmentul HoReCa prilejul de a interacționa într-un cadru rafinat cu producătorii din industria vinului și industria conexa acesteia, în compania muzicii bune și a vinurilor de excepție În programul serii sunt incluse show-uri gastronomice live susținute de maeștri bucătari, care, împreună cu somelierii, vor asocia vinurile propuse spre degustare cu mâncăruri alese.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Astăzi începe prima ediție a festivalului PROVINO La finalul primei ediții a Festivalului Provino de la Cluj Napoca Programul Festivalului Provino, Cluj Napoca, 15-18 martie 2012 Festivalul Provino ajunge și la Cluj

  • ADAR, OSR 2011, Provino, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Faude on Veniți la cultura vinului!
  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved