• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Vinuri exceptionale la preturi pentru toata lumea

Feb 26, 2009 costachel Băuturi, Mozaic, Prezentări, Vinuri 0


Pe scurt, cam asta pregateste magazinul „Good Point“ din str. Sf. Lazar a Iasilor. De unde stiu? Pai s-o luam pe rand.

Mai intai, Razvan Avram a tras o tura prin cramele tarii, revenind cu impresii proaspete si 51 de mostre de vin, alb, rozé si rosu. Dupa aceea a convocat (aseara) un colectiv restrans de cetateni, parte profesionisti adevarati, parte amatori cu oaresce experienta (colegii de categorie sa nu se supere, pe mine m-am definit asa!), la o degustare menita sa-l ajute in stabilirea celor 6-7 vinuri pe care magazinul le va pune in vanzare la categoria vin varsat (vrac, la canistra, pet, damigeana, spuneti-i cum vreti). Si, deloc in ultimul rand, impresiile au fost dintre cele mai placute.
Nu va spun inca soiurile alese, pentru ca mai raman de pus la punct ultimele detalii cu furnizorii si n-as vrea sa va laud vreun vin care, din varii motive, nu va putea fi oferit pentru vanzare. Dar iesenii pot deja sa se pregateasca pentru surprize dintre cele mai gustoase, fiindca macar vreo 12 mostre au fost apreciate la superlativ de cei toti cei prezenti. Si, credeti-ma, sunt pentru toate gusturile si pot fi asociate cu mai toate mancarurile.

Pe post de concluzie provizorie, nu va mai spun decat ca domnul profesor Valeriu V. Cotea (altminteri om sobru si retinut in entuziasme) a fost placut impresionat de calitatea generala a mostrelor aduse, remarcand splendidul salt calitativ facut de producatorii romani in ultimii ani si subliniind ca destule dintre esantioanele de pe masa se situeaza peste multe dintre vinurile imbuteliate din comert.

In ce ma priveste, nu pot decat sa va promit ca am sa va anunt imediat ce primele vinuri vor poposi in budanele de inox aflate in camera frigorifica din spatele magazinului. Ca n-ar fi deloc frumos sa ma bucur de unul singur, nu?

Articol aparut in Slow Food

S-ar putea să vă intereseze și:

358 de vinuri se bat pentru Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2010 Vinuri rosii BudureascaAproape 8 vinuri de la Budureasca Oamenii, cifrele și imaginile Concursului Internațional de Vinuri București 2011 Scandalurile alimentare care au zguduit lumea în 2011

  • degustari, vin, vrac

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved