• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

358 de vinuri se bat pentru Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2010

Oct 21, 2010 costachel Comunicate de presă, Mozaic 2


Peste 350 de vinuri romanesti si straine vor fi degustate de juriul international al concursului Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2010.
In noua sectiune a concursului destinata vinurilor non-retail (etichete distribuite doar in Hoteluri, Restaurante, firme de Catering) au fost inscrise 174 de etichete din Romania, Rep. Moldova, Bulgaria, Argentina, Australia, Spania, SUA, Franta, Spania, Chile, Ungaria si Georgia. In categoria de jurizare destinata vinurilor retail vor intra 184 de vinuri romanesti.
Juriul international al celei de-a II-a editii a “Premiilor de excelenta Vinul.Ro” va fi mai numeros decat cel de la editia de anul trecut. Comisiile de jurizare vor fi compuse in majoritate din jurnalisti straini specializati in domeniul vinului, de la publicatii cu traditie, reputatie si notorietate din diferite tari europene. In demersul pentru cladirea credibilitatii vinurilor s-au aliat cu Vinul.ro Federatia Somelierilor, Federatia Bucatarilor si Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania.
Degustarile pentru toate seriile se vor realiza in orb in zilele de 26, 27 si 28 octombrie, garantandu-se un anonimat total al probelor, singurul indiciu prezentat juratilor fiind anul de recolta. Secretizarea si organizarea probelor in concurs va fi realizata de catre Asociatia Somelierilor. Vinurile degustate sunt evaluate urmarindu-se fisa de degustare Vinul.Ro, inspirata dupa modelul sugerat de Organizatia Internationala Vitivinicola.
In urma centralizarii rezultatelor, va fi organizata o gala in care vor fi anuntati castigatorii. Comunicarea lor va avea loc după finalizarea festivitatilor, prin intermediul Vinul.Ro, al publicatiilor partenere si prin intermediul celorlalte mijloace de informare publica. Rezultatele vor fi comunicate si in media de specialitate internationala. (Alexandra Holhoș, PR&Events, www.vinul.ro)

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Default ThumbnailPremiile de Excelenta Vinul.ro — ultimele 4 zile de inscrieri Medaliatii Premiilor de excelenta Vinul.Ro, editia 2010 Premiile de excelență Vinul.roAu fost anunțate vinurile medaliate la cea de-a patra ediție a Premiilor de Excelență Vinul.Ro Zilele Vinul.Ro, 22-23 martie: desant de vinuri bune la Iași

  • ADAR, FSR, premiile de excelenta, vin, vinul.ro

2 thoughts on “358 de vinuri se bat pentru Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2010”

  1. aphextwinz 22/10/2010 at 09:03

    Pot intreba ceva atat de tampit poate pentru cineva in domeniu incat poate o sa radeti? Ca la mancare mai am o idee, la dulciuri de loc iar la vinuri pauza, numai o carte sau doua citite si in reste e cu “ce imi place”, deci cunostinte in domeniu am spre subnivel zero.

    Puteti sa imi explicati de ce se fac concursuri de genul asta? Ca am vazut vinuri medaliate, la unele scrie pe eticheta, care mi s-au parut groaznice, ori prea taninoase (rosii) ori cu continut mare de zahar (zaharuri?) si aici imi amintesc foarte clar ca era un Murlfatlar.

    Chiar m-ar interesa mult un articol asa ca pentru ageamiii ca mine despre scopul acestor manifestatii. Sigur ca nu e crucial pentru cariera mea, dar e o curiozitate veche si pe care nu mi-a explicat-o nimeni foarte clar.

    Multumesc indiferent de raspuns si multa sanatate.

    ps: si va invidiez pentru profesie, metaforic si cu simpatie vorbind 🙂

    Reply ↓
    1. Costachel 22/10/2010 at 17:07

      Concursurile de vin se fac exact precum altele, fie ele de alergat, sah, tranta etc. Acuma ca unii producatori de vin merg la concursuri cu vin “din butoiul mic” iar noua ne dau “din butoiul mare” e o alta discutie, trista si lunga. Asa ca mai bine te iei dupa ce scriu bloggerii si ziaristii de vin (i-am grupat pe undeva prin dreapta). A, si, desigur, dupa recomandarile mele 😀

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved