• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Aproape 8 vinuri de la Budureasca

Dec 13, 2010 costachel Băuturi, Vinuri 1


Degustarea (cat se poate de restransa) despre care vreau sa va povestesc astazi a avut loc acum ceva timp, dar vede abia acum lumina monitoarelor pentru simplul motiv ca am fost suficient de zapacit incat sa-mi ratacesc notitele. Si inca de doua ori. Nu-i nimic, mai bine mai tarziu decat niciodata, drept pentru care, cu precizarea ca locatia a fost Good Point Tapas&Wine, iar gazdele, desigur, Ana Maria Nazarie si Razvan Avram, sa dam drumul la naratiune.

Mai intai albele

Budureasca Riesling, sec, 2007
Un nas cat se poate de bogat si de impetuos (chiar putin prea), care din pacate nu e sustinut si de un gust pe masura. In gura vinul e cam subtire si dezechilibrat (aciditatea muta si castiga!), iar postgustul scurt. Sa ne intelegem, nu e un vin rau, pentru gama entry-level e chiar ok, numai ca mirosul promitea mult mai mult decat a oferit gustul. Altminteri, eu l-as lua in consideratie pentru niste aperitive grase (ca tot vin Sarbatorile), nu de alta, dar trebuie si aciditatea aia sa serveasca la ceva bun.

Origini, Riesling, sec, 2008
Alta mancare de peste. Mirosul e mult mai delicat si elegant, gustul vine perfect in prelungire, e rotund si echilibrat, iar postgustul nu dispare cu una, cu doua. Alt buget, desigur, dar si o cu totul alta calitate. Unanim considerat cel mai bun alb al serii.

Budureasca, Muscat Ottonel, demisec, 2007
Nasul e destul de frumos, dar vinul e de genul comercial, adica asa cum e convins podgoreanul ca bea romanul (Mai clar? Demisecul parfumat de nunta, sa placa si la doamne, nu-i asa?). Altminteri cam dezechilibrat si el, tot din motive de aciditate prea zdravana, rotunjime nu-i de unde, plus o usoara amarala, prezenta mai ales in postgust. Dar ca sprit o sa mearga, nu?

Origini, Tamaioasa Romaneasca, demidulce, 2007
Am mai scris despre ea si cand m-am referit la Turnirul Vinurilor Romanesti 2010, drept pentru care nu pot decat sa reiau: „«Delicata» e primul cuvant care-mi vine in minte cand ma gandesc la vinul asta. Nu e deloc agresiva, precum multe din porcariile vandute sub numele asta, un balans zahar-aciditate bun, un postgust placut si destul de lung.”


Urmeaza rosiile

Budureasca, Feteasca Neagra, demisec, 2009
Dezamagitoare, din pacate. Nasul e banal, iar gustul e dezechilibrat spre acreala si alcool, basca niste tanini mult prea agresivi. Pacat, speram la mai mult, fiindca e inevitabila comparatia cu

Origini, Feteasca Neagra, sec, 2007
Diferenta dintre cele doua game e aici zdrobitoare. Si daca am mai citat o data din propriu-mi text despre Turnir, iaca, ma repet: „un singur regret la vinul asta: pacat ca n-a fost decantat inainte, probabil ar fi fost si mai bun. Altminteri, o Feteasca Neagra asa cum cred eu ca ar trebui sa fie.” Cu precizarea ca, dupa umila mea parere, taninii tot prea multi sunt.

Budureasca, Cabernet Sauvignon, sec, 2008
Detasat cel mai bun entry-level dintre cele degustate (si, pana la urma, dintre toate cele rosii). Un nas frumos, gust echilibrat si rotund, daca ar fi sa-i reprosez ceva ar fi ca pare cam subtire pentru un vin de Dealul Mare, iar alcoolul putea fi integrat si mai bine. Insa, repet, pentru gama in care a fost pozitionat e foarte bun, merita tinut minte pentru carnatii si celelalte porcarii care bat la usa.

Origini, Cabernet Sauvignon, sec, 2007
Si abia aici aveti explicatia pentru titlul cam ciudat al textului de fata. Din pacate, sticla asta a avut un defect atat de puternic, incat continutul a luat imediat drumul chiuvetei. Si tare am fi vrut cu totii sa vedem cum poate fi vinul asta, atata vreme cat fratele mai ieftin ne-a placut atat de mult. Fireste, daca saltul calitativ dintre game se mentine si aici, cu siguranta ca ar fi trebuit sa avem in pahare un Cabernet excelent, care sa incununeze perfect degustarea. Din pacate, trebuie sa mai asteptam ca sa fim siguri.

S-ar putea să vă intereseze și:

degustare, Vinuri, Budureasca, ExpoCinci vinuri de la Budureasca și peripețiile lor în Dealul Copoului Confirmări și revelații de la Dealu Mare. Adică Budureasca și Domeniile Urlați 7 vinuri românești și 5 străine. Numitor comun: Cramele Halewood Vinuri Domeniile AnastasiaDomeniile Anastasia, Domeniile Viticole Franco-Române, plus un pic de Budureasca

  • Budureasca, Cabernet Sauvignon, degustari, Feteasca Neagra, Muscat Ottonel, Razvan Avram, Riesling, Tamaioasa Romaneasca, vin

One thought on “Aproape 8 vinuri de la Budureasca”

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved