Un grup de cercetători de la Centrul Național de Sănătate din orașul Bordeaux (Franța) a ajuns la concluzia că utilizarea permanentă a uleiului de măsline în salate, și chiar la prăjit, ar putea scădea cu 41% riscul de infarct miocardic și alte afecțiuni cardiovasculare, informeaza portalul Medinfo, citat de Agerpres.
În urma unei investigații în care au fost antrenați peste 8.000 de locuitori din Italia, Grecia, Spania, Marea Britanie și Franța, ei au constatat o incidență ridicată a atacurilor de cord la rezidenții din Marea Britanie.
Oamenii de știință explică acest fapt prin preferința britanicilor pentru grăsimile de origine animală, în timp ce locuitorii țărilor mediteranene s-au dovedit a fi mai sănătoși, deoarece preferă de departe uleiul de măsline la gătit.
Uleiul de măsline, spun experții, conține o cantitate mare de grăsimi sănătoase Omega-6, care pot preveni inflamarea vaselor de sânge și pot contribui la scăderea tensiunii arteriale, ceea ce are un impact pozitiv asupra întregului sistem cardiovascular. În plus, stomacul uman absoarbe mai ușor uleiul de măsline decât grăsimile animale, mai spun ei în pledoaria lor pentru consumul de ulei de măsline.
Da, dar … in timp ce consumatorii de ulei de masline o duc bine cu inima si sunt longevivi, reversul medaliei e ca sunt putin rezistenti la boli si o iau razna cu capatana la varste “fragede”. Adica un batran care traieste peste 80 de ani de pe la 60, aproximativ, nu mai stie nici sa se duca la toaleta, se cheama alzheimer timpuriu mai nou (pe vremuri ii ziceam ramoleala).
Consumatorii de grasimi animale in schimb mor tineri, dar intregi la minte. Si nu ii doboara o raceala.
Da, dar … in timp ce consumatorii de ulei de masline o duc bine cu inima si sunt longevivi, reversul medaliei e ca sunt putin rezistenti la boli si o iau razna cu capatana la varste “fragede”. Adica un batran care traieste peste 80 de ani de pe la 60, aproximativ, nu mai stie nici sa se duca la toaleta, se cheama alzheimer timpuriu mai nou (pe vremuri ii ziceam ramoleala).
Consumatorii de grasimi animale in schimb mor tineri, dar intregi la minte. Si nu ii doboara o raceala.
Asa ca depinde fiecare ce prefera 🙂