• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Tagliatelle cu legume

Jul 22, 2011 costachel Mâncăruri cu dovlecei, Paste cu legume, Rețete, Rețete cu legume, Rețete de paste, Rețete de post 0


O excelentă rețetă estivală urmează mai la vale, plină de prospețimea și parfumul legumelor verii. Și firește că, semănând ea oleacă a improvizație, puteți și dumneavoastră improviza pe tema ei, folosind și alte legume, și alte paste, și alte verdețuri, fiindcă în fond ideea de bază este una singură: cum putem să ne bucurăm la maximum de niște paste bune atunci când canicula de-afară ne taie orice chef de rețete (mai) grele. Plus că, dacă optați pentru paste din grâu dur, se cheamă că ați obținut o rețetă numai bună pentru o zi de post, ceea ce nu mi se pare chiar de lepădat.

300 g tagliatelle (sau, și mai bine, tăiței de casă),
2-3 roșii,
1 ardei gras (de preferință galben, să obținem și un frumos efect cromatic la final),
2 dovlecei mici,
1 cățel mare de usturoi (sau după gust),
câteva frunze de busuioc,
ulei (extravirgin) de măsline,
sare,
piper.

Spălați bine dovleceii, curățați-i, dacă-i cazul, de coajă, tăiați-i felii cât de subțiri, presărați-i cu sare și lăsați-i la scurs, să mai piardă din apă.

Opăriți scurt roșiile, eliminați pielița, tăiați-le felii și eliminați-le sâmburii.

Faceți toaleta ardeilor, eliminând inclusiv semințele și vinișoarele, tăiați-i fâșiuțe.

Încălziți uleiul într-o tigaie și căliți usturoiul (tăiat în două, pe lung) până când își schimbă culoare. Eliminați-l și puneți în locul lui ardeii. Sotați-i până se înmoaie bine și dați-i deoparte.

Puneți acum roșiile în tigaie și căliți-le și pe ele până se înmoaie, amestecând.

Fierbeți pastele în multă apă sărată, clocotită. Scurgeți-le, puneți-le într-un castron, adăugați ardeii, roșiile, busuiocul tocat, ceva piper și feliile de dovlecei (da, crude!), tamponate cu hârtie absorbantă. Amestecați și puneți pe masă.

Cât despre vin, la un Riesling Italian m-aș gândi prima oară. A doua oară mai văd eu, dar cu siguranță tot alb, ușurel și sec trebuie să fie…

S-ar putea să vă intereseze și:

Paste cu legume si afumaturaPaste cu legume și afumătură Penne cu vinete, dovlecei și roșii Paste cu brocoli și sos de roșiiPaste cu brocoli și sos de roșii Paste cu vinete

  • ardei, dovlecei, paste, post, rosii, tagliatelle, usturoi

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved