Duminică, în orașul spaniol Burgos, a fost stabilit recordul Guiness pentru cel mai lung sângerete din lume. Morcilla realizată în acest scop a măsurat 187,2 m în stare crudă și 175 m după coacere.
La realizarea acestei specialități gastronomice au participat mai mult de 400 de voluntari, care au avut nevoie de 220 m intestine de vițel, 130 kg ceapă, 50 kg orez, 40 kg untură, 40 l sânge de porc, 7 kg condimente și 3 kg de sare. Munca a început la 9 dimineața iar sângeretele, după ce a fost copt într-un vas gigantic și apoi măsurat, a fost tăiat în porții și servit celor prezenți la eveniment.
Au rezultat 4.000 de porții, care au costat 1 euro fiecare (prețul incluzând un pahar de apă sau de bere San Miguel), încasările urmând să fie donate Asociației Aspanias pentru persoanele cu handicap mental și Crucii Roșii spaniole.
Anunțul a fost făcut de primăria orașului, care nu a uitat să amintească faptul că Burgos a fost desemnat anul acesta capitala gastronomică a Spaniei.