• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Westvleteren 12 a fost desemnată cea mai bună bere din lume

Jan 27, 2012 costachel Știri 0


 

Berea trapistă belgiană Westvleteren 12 a fost declarată cea mai bună bere din lume, în urma concursului anual organizat de site-ul american RateBeer. Westvleteren și-a recuperat astfel titlul, pierdut anul trecut în fața berii suedeze Närke Kaggen Stormaksporter, clasată anul acesta pe locul al doilea.

Pe cea de-a treia treaptă a podiumului s-a situat Goose Island Rare Bourbon County Stout, produsă de berăria americană Goose Island (achiziționată anul trecut de AB InBev, care mai deține, printre altele, brand-urile Budweiser, Becks și Stella Artois).

Concursul RateBeer Best se desfășoară anual și se prezintă ca fiind cel mai mare din lume, în cadrul său degustându-se aproximativ 140.000 de beri din întreaga lume, ce provin de la circa 12.000 de producători. Notele au fost acordate atât de specialiști (printre ei aflându-se 79 de „master beer tasters”), cât și de miile de vizitatori ai site-ului.

Berăria Westvleteren a fost înființată în 1838 în cadrul abației trapiste Sint-Sixtusabdij van Westvleteren.  Este situată în Flandra, între Ypres și Poperinge, și e cea mai mică dintre abațiile trapiste belgiene. Produce trei tipuri de bere: Westvleteren Blonde (capac verde, 5.8%), Westvleteren 8 (capac albastru, 8%) și Westvleteren 12 (capac galben, 10,2 %). Producția anuală, rămasă constantă încă din 1946, este de doar 4.750 hl (60.000 de cutii), iar sticlele nu sunt etichetate, informațiile fiind inscripționate pe capac.

Și, dacă vă interesează, atunci aflați că la magazinul abației prețurile pentru o cutie de 24 de sticle (fără garanția de 9,60 euro pentru cutie și 0,10 euro pentru fiecare sticlă) sunt de 30 de euro pentru Westvleteren Blonde, 34 de euro pentru Westvleteren 8 și 39 de euro pentru Westvleteren 12. Dar trebuie să vă faceți o rezervare telefonică prealabilă.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Nadia SantiniNadia Santini, desemnată cea mai bună bucătăreasă-șefă din lume România a fost desemnată oficial „Țara Anului” la Biofach 2013 Cele mai bune beri din lume au fost premiate la „Mondial de la Bière” Cel mai bun somelier din AmericaO reprezentantă a sexului frumos a fost desemnată cel mai bun somelier de pe continentul american

  • Belgia, bere, bere neagra, bere trapista

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved