În piața San Marco din Veneția a fost stabilit recent un nou Guinness World Record: 2,657 de persoane au participat la cea mai mare „Aperol Spritz Celebration”
Despre ce-i aia „spritz” pentru italieni, am apucat să vă spun pe scurt aici, așa că n-are rost să revin. Și nici nu mă voi referi la aspectul evident publicitar al evenimentului. Profit însă de ocazie pentru a le spune celor care nu știau că Aperol este un aperitiv italian, produs inițial de Barbieri, iar în zilele noastre de Gruppo Campari. Dealtfel și seamănă destul de bine cu Campari, fiind doar puțin mai închis la culoare și având un conținut de alcool mai redus, de doar 11% (cu excepția celui vândut în Germania, care trebuie să aibă, pentru a se conforma legislației nemțești, 15%).
Ei, și dacă tot s-a ivit acest pretext, ar fi păcat să nu vă ofer și rețeta acestui cocktail (că până la urmă asta e acest spritz Aperol!). Ușor și răcoritor, numai bun pentru serile de vară toridă. Așa că notați:
3 părți Prosecco, 2 părți Aperol, 1 jet de sifon (sau apă minerală), Gheață,
O felie de portocală, pentru decor.
Puneți gheață în pahar, turnați prosecco, stropiți cu sifon și adăugați Aperol (care se pune la sfârșit ca să nu rămână la fund). Decorați cu portocală și serviți.