• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Spaghete cu sos de vin și ceapă roșie

Feb 24, 2012 costachel Paste cu legume, Rețete, Rețete de paste, Rețete de post, Rețete lacto-vegetariene 0


Spaghete cu sos de vin și ceapă roșie

O rețetă excelentă, tipică „de sărăcie” (cum sunt atâtea altele în bucătăria italiană), însă cât se poate de interesantă, zilnic pentru vegani și vegetarieni, în post pentru noi ceștilalți. Se face, pe deasupra, și tare simplu, așa că nu văd de ce-aș mai pierde timpul cu introducerea, mai bine să vă spun repede că aveți nevoie de

400 g spaghete,
1 kg ceapă roșie (preferabil din cea „de apă”),
4 linguri de ulei (extravirgin) de măsline,
1 pahar de vin alb sec,
pătrunjel,
sare și piper.

Curățați mai întâi ceapa și tăiați-o inele subțiri. Puneți-i la călit în ulei; când începe să-și schimbe culoare, turnați vinul, sărați, piperați și continuați fierberea aproximativ 20 de minute.

Timp în care fierbeți pastele al dente, scurgeți-le bine și adăugați-le în cratița cu ceapa cu câteva minute înainte de final. Sotați totul la foc viu, să scadă și ultimele urme de lichid și împărțiți spaghetele în 4 farfurii, presărând și nițel pătrunjel, pentru față.

Ca variantă (doar una, ca să nu ne întindem), ar fi mai bine, dacă n-aveți nimic împotrivă, să căliți ceapa în unt (vreo 50 g), amestecat cu vreo două linguri de ulei.

Cât despre vin, alb și sec, de preferință același pe care l-ați turnat în cratiță.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Bruschette cu ciuperci si ceapa rosieBruschette cu ciuperci și ceapă roșie Spaghete cu măsline și capere Spaghete aglio olio peperoncinoSpaghete aglio olio peperoncino Spaghete cu măsline

  • ceapa, paste, post, spaghete, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală
  • kmy on Plăcintă dobrogeană
  • Sandwich-uri cu sos bolognese si parmezan – Pruncu on Tartine calde cu carne la cuptor
  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • Doina on Plăcintă dobrogeană

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved