• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Slow Food ne învață cum să ne iubim Pământul. Terra Madre Salone del Gusto, 22-26 septembrie 2016 Torino (Italia)

Jun 06, 2016 costachel Eveniment, Mapamond, Mozaic 0


Terra Madre Salone del Gusto

Terra Madre Salone del Gusto este cel mai important eveniment internațional dedicat alimentației și agriculturii. Tema principală a ediției 2016 va fi „Dragostea pentru Pământ”. O piață imensă unde expun producători sosiți din cele cinci continente, un program încărcat pentru a descoperi bogăția oenogastronomică mondială, bucătăria de stradă, vinurile lumii, conferințe dedicate alimentației la nivel mondial și ale comunităților de producători din toată lumea, care vor avea ocazia să se întâlnească și să discute toate aspectele legate de agricultură, de viitorul hranei, viitorul nostru.

Tema ediției de anul acesta are un semnificație profundă: dragostea pentru Pământ și cultivarea lui, grija de a menține în condiții optime planeta Terra, locul unde trăim. Dragostea pentru Pământ trebuie să devina un imperativ pentru noi toți, în acest moment istoric pe care îl trăim. Țăranii, pescarii, artizanii și bucătarii participanți la Terra Madre, împreuna cu toți producătorii asociați la Slow Food, ne arată că primul act de dragoste pentru Pământ este să folosească semințe sănătoase, să ude la timp acolo unde este necesar și să culeagă roadele cu respect. Să faci pe agricultorul este primul mod de a iubi Pământul. Chiar și persoanele care nu sunt implicate în agricultură, consumatorii, trebuie să iubească Pământul, prin modul de achiziție al produselor agricole, încercând să înțeleagă cum au fost cultivate, care este istoria și originea lor. Consumatorul trebuie să devina un colaborator al țăranului, să contribuie prin alegerile sale la succesul sistemului de producție din agricultura. Acesta este al doilea act de dragoste pentru Pământ.

Slow Food a încercat mereu să unească țăranul și consumatorul, iar evenimentul Terra Madre Salone del Gusto reprezintă o metodă pentru realizarea acestui scop. Țăranii și consumatorii nu se întâlnesc doar la piața agroalimentară, mai există un loc care este util pentru transmiterea cunoștințelor și a plăcerii pentru agricultura, grădina de fructe și legume. Un loc unde toți oamenii pot să învețe și să cunoască de aproape pământul, să înțeleagă cum se desfășoară munca și timpul necesar să obții roadele, produsele agricole. A deveni grădinar reprezinta al treilea act de dragoste pentru Pământ.

Toți cei interesați să descopere, să cunoască toate aceste aspecte sunt așteptați la Torino în perioada 22-26 septembrie 2016 la marea manifestație Terra Madre Salone del Gusto, unde pentru prima data orașul va deveni un mare câmp agricol.

Corespondență din Italia de la
Carmen Pascu

Logo Terra Madre Salone del Gusto 2016

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Carlo Petrini: Slow Food este Arca a lui Noe a gastronomiei! Slow Food Feteasca Neagră Terra Romana, recomandată de La Revue du Vin de France Serve Terra RomanaBatalionul Terra Romana de la SERVE a cucerit Dealul Copoului

  • slow food

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • instapress.ro on Cotlet Wellington
  • Advertoriale on Începe Luna Vinului la Iași
  • fiji on Sărmăluțele-n foi de varză ale lui Păstorel
  • Instapress on Acest Festival din Palatul Culturii va rămâne, probabil, în analele evenimentelor de vin
  • Faude on Veniți la cultura vinului!

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved