• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Sauvignon Blanc Castel Starmina, 2008

Dec 06, 2010 costachel Băuturi, Vinuri 3


Recunosc cinstit, mai studiasem prin magazine sticla asta. Habar n-am insa de ce, pana ieri in cosul meu ajungeau inevitabil alte sticle, nicidecum cea despre care vom face astazi vorbire. Probabil pentru ca, in fond, habar n-am ce-i aia Starmina si ce relevanta are dumneaei in peisajul vinurilor romanesti (insa asta-i boala veche la Vinarte, ani in sir au lasat scris pe alta eticheta doar „Castel Bolovanu”, abia recent facand adaugirea, absolut necesara, Cabernet Sauvignon de Samburesti). Dar asta-i alta poveste, mai bine sa ne ocupam de Sauvignonul Blanc de Vanju Mare, ca despre el este vorba in naratiunea noastra, indiferent ce cred brenduitorii de vin despre chestia asta.

Nasul e placut, cu citrice (mai spre grepefrut), flori de vita, putin musetel, o idee de lavanda, ceva mineral, plus obligatoria treaba pisiceasca. Gustul, putin cam subtire, vine cu aceleasi arome, cu un vag adaos de miere (si ca veni vorba, vinul asta e cam pe muchia lui demisec si nu bag mana in foc de care parte a parleazului sta). Postgustul, nu cine stie ce lung, e destul de placut si catifelat.

In concluzie, un vin simpatic, poate putin cam plat, dar care isi merita cu siguranta cei 16 lei si ceva banuti (atata a costat la supermarket). Nu e memorabil, dar are un bun raport calitate-pret, drept pentru care vi-l recomand, fara entuziasmari, dar si fara rezerve. S-a potrivit excelent langa o tocanita de pui, dar va merge si la alte preparate din carne alba ori la aperitive. Sau, de ce nu, la un sprit cu prietenii (termenul de sprit este generic, nu va recomand in nici un caz sa puneti apa in vin, da?).

A, nu v-am spus de ce am luat pana la urma sticla asta? Pai pentru ca a luat medalie de argint la Premiile de excelenta vinul.ro, iar la recent incheiatul „Strugure de aur” 2010 a fost notat cu 83 de puncte (n-a mai prins argintul, dar a fost aproape). Sa mai spuna cineva ca n-are rost sa te prezinti la concursuri, uite cum te cumpara oamenii dupa aia!

Update: Domnul Costel Cainamisir a avut amabilitatea sa-mi precizeze, pe Facebook, ca pretul la producator este 14,26 lei, iar de Sarbatori va fi o promotie speciala (4+2), valabila la depozitul Vinarte din Bucuresti (Preciziei 38 A), si la hypermarketurile Carrefour (8-31.12), Selgros (15-31.12), Mega Image (9-31.12), si Cora (27.12-2.01). Iar din punctul meu de vedere, precizarea asta e cu dedicatie speciala pentru toti prietenii care-mi reproseaza ca nu spun si de unde se pot cumpara vinurile despre care scriu 🙂

S-ar putea să vă intereseze și:

Sauvignon Blanc Frontera Concha y Toro 2008 Cupaj de Cabernet Sauvignon și Merlot, Corcova, 2008 Cuvee nueUn Sauvignon Blanc care-i mai bun dacă-i băut în pielea goală Domeniile Boieru Sauvignon Blanc&Riesling 2011Domeniile Boieru Sauvignon Blanc&Riesling

  • Castel Starmina, degustari, Sauvignon Blanc, Vanju Mare, vin, Vinarte

3 thoughts on “Sauvignon Blanc Castel Starmina, 2008”

  1. razvan stoenescu 06/03/2011 at 16:38

    Vin bun. Corect. Gasit cu 14 lei la Metro Baneasa.

    Reply ↓
  2. vasile 29/04/2011 at 22:54

    Trebuie sa gasim un termen mai potrivit decat “best buy” – a ajuns la 10-11 lei prin Carrefour si alte supermarket-uri.

    Reply ↓
  3. costachel Post author02/05/2011 at 08:42

    Pomana curata? 😀 Acuma, lasand gluma la o parte, ar trebui sa-l gust din nou, fiindca scaderea de pret e semnificativa, si n-am idee care-o fi cauza (campanie promotionala, intrarea vinului pe panta descendenta etc.) Cum probabil n-o sa se intample, nu-mi ramane decat sa zic „asa se prezenta vinul la inceputul lui decembrie 2010” 🙂

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved