• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Domeniile Boieru Sauvignon Blanc&Riesling

Sep 12, 2012 costachel Băuturi, Vinuri 3


Domeniile Boieru Sauvignon Blanc&Riesling 2011

Vă povesteam recent că primul contact cu vinurile de la Domeniile Boieru a avut loc cu ocazia unei degustări ADAR (detaliile sunt aici). Și, foarte plăcut impresionat fiind de Muscat-ul lor sec, fin și delicat, am desfăcut cu multă curiozitate sticla pe care o puteți observa în fotografia de mai sus.

Dar mai întâi o precizare: acest Sauvignon Blanc&Riesling 2011, sec, DOC Ciumbrud, pare a fi o noutate. Nu figurează pe site-ul producătorului, iar pe întreg internetul n-am găsit decât o singură referire la el: a obținut, la recent încheiatul concurs „Strugurele de aur”, 83,33 de puncte. Adică, mai pe românește, punctaj de medalie de argint, dar „sub linie” (că veni vorba, lista medaliilor o puteți consulta aici).

Și această poziționare descrie foarte bine acest vin. E bun, e corect, n-are defecte, însă nu e genul care te dă pe spate. Dar, din câte am înțeles, costă cam 25 de lei, ceea ce mă face să vă sfătuiesc să nu-l ocoliți dacă-l vedeți pe raft.

Altminteri, în ciuda faptului că Sauvignonul e primul nominalizat în cupaj, primadona e, totuși Rieslingul, care dă majoritatea notelor olfactive și gustative. Predomină aromele florale și vegetale, întrerupte destul de discret de ceva fructe și parcă puțin ardei gras. Aciditatea este foarte bună, ceea ce-i conferă vinului o prospețime deosebită.

Per total, un vin pe care-l văd acompaniind perfect o grupare de aperitive românești tradiționale, de la salată boeuf la pate de ficăței. Mai ales că are și un „ducă-s-ar pe gât” cât se poate de adecvat pentru o asemenea ocazie.

S-ar putea să vă intereseze și:

Jidvei și Domeniile Boieru vin cu noutăți la Provino Domeniile Samburesti, Cabernet Sauvignon, 2007, DOC-CMD, sec Domeniile Samburesti, Cabernet Sauvignon, 2009, DOC-CMD, sec Vinuri Domeniile AnastasiaDomeniile Anastasia, Domeniile Viticole Franco-Române, plus un pic de Budureasca

  • Domeniile Boieru, Riesling, Riesling Italian, Sauvignon Blanc

3 thoughts on “Domeniile Boieru Sauvignon Blanc&Riesling”

  1. Razvan Stoenescu 12/09/2012 at 14:09

    vreau si eu sa vad cum e !

    Reply ↓
    1. costachel Post author12/09/2012 at 15:44

      Păi, în afara textului de mai sus, n-aș ști cum aș putea veni în sprijinul acestei foarte legitime dorințe 🙂

      Reply ↓
    2. berbecutio 12/09/2012 at 22:53

      Am eu o carte de vizita de la ei. Au vinuri bune.

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved