Vă povesteam recent că primul contact cu vinurile de la Domeniile Boieru a avut loc cu ocazia unei degustări ADAR (detaliile sunt aici). Și, foarte plăcut impresionat fiind de Muscat-ul lor sec, fin și delicat, am desfăcut cu multă curiozitate sticla pe care o puteți observa în fotografia de mai sus.
Dar mai întâi o precizare: acest Sauvignon Blanc&Riesling 2011, sec, DOC Ciumbrud, pare a fi o noutate. Nu figurează pe site-ul producătorului, iar pe întreg internetul n-am găsit decât o singură referire la el: a obținut, la recent încheiatul concurs „Strugurele de aur”, 83,33 de puncte. Adică, mai pe românește, punctaj de medalie de argint, dar „sub linie” (că veni vorba, lista medaliilor o puteți consulta aici).
Și această poziționare descrie foarte bine acest vin. E bun, e corect, n-are defecte, însă nu e genul care te dă pe spate. Dar, din câte am înțeles, costă cam 25 de lei, ceea ce mă face să vă sfătuiesc să nu-l ocoliți dacă-l vedeți pe raft.
Altminteri, în ciuda faptului că Sauvignonul e primul nominalizat în cupaj, primadona e, totuși Rieslingul, care dă majoritatea notelor olfactive și gustative. Predomină aromele florale și vegetale, întrerupte destul de discret de ceva fructe și parcă puțin ardei gras. Aciditatea este foarte bună, ceea ce-i conferă vinului o prospețime deosebită.
Per total, un vin pe care-l văd acompaniind perfect o grupare de aperitive românești tradiționale, de la salată boeuf la pate de ficăței. Mai ales că are și un „ducă-s-ar pe gât” cât se poate de adecvat pentru o asemenea ocazie.
vreau si eu sa vad cum e !
Păi, în afara textului de mai sus, n-aș ști cum aș putea veni în sprijinul acestei foarte legitime dorințe 🙂
Am eu o carte de vizita de la ei. Au vinuri bune.