• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Salată tailandeză de orez cu creveți și curry

Aug 13, 2012 costachel Rețete, Rețete cu legume, Rețete cu orez, Rețete de salate, Salate de orez 0


Salata de orez cu mazare si creveti

O salată tailandeză de orez tare simplă și foc de gustoasă, pe care o puteți face practic oricând, în orice sezon, fără nicio problemă. Și firește că nu-i musai s-o faceți neapărat tailandeză: dacă nu vă dați în vânt după laptele de cocos, îl puteți înlocui cu vreun ulei (sau, de ce nu, chiar cu vreo smântână subțire). Eu îmi fac însă datoria și mă țin cât mai aproape de original. Cât despre alte variante posibile, vom mai vorbi spre final, deocamdată e timpul să mergem în bucătărie.

300 g orez cu bobul lung,
400 g mazăre boabe,
350 g creveți, fierți și decorticați,
1 lingură rasă de curry (sau după gust),
200 ml lapte de cocos,
zeama de la 1/2 de lămâie (sau, iarăși, după gust),
sare și piper.

Fierbeți împreună, cam 15 minute, orezul și mazărea. Dacă aceasta din urmă e congelată, vedeți ce scrie pe pachet. Strecurați-le, clătiți-le cu apă rece (ca să opriți fierberea), scurgeți-le și puneți-le în salatieră.

Adăugați creveții. Bateți bine, cu un tel, laptele de cocos cu zeama de lămâie, curry-ul, sarea și piperul. Turnați sosul obținut peste celelalte ingrediente și amestecați ușor.

Țineți salata la rece până în momentul servirii.

Variante? Păi ați putea să vă complicați un pic existența, adăugând în sos și coaja rasă de la aceeași jumătate de lămâie. Sau poate o linguriță de muștar. În salată firește că ar merge și alte componente (brocoli, de pildă). Eventual (că tot e vorba despre o salată aici!), n-ar strica niște verdeață (iar coriandrul ar cam fi primul pe listă). Și, desigur, versiunile posibile pot continua mult și bine, dar e rândul dumneavoastră să completați lista.

Vinul pentru această salată tailandeză de orez? Ei, aici e aici! Sigur alb, sigur sec, sigur ușor. Mai departe însă, el trebuie să fie suficient de „nebun” ca să țină piept aromelor asiatice din farfurie. Parcă aș miza pe un Pinot Gris, dar cred că n-aș refuza o Șarbă…

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Orez cu creveți și curry Salată de pui cu orez și legumeSalată de pui cu orez și legume Salata tricolora de orezSalată tricoloră de orez Salata de orez cu peste afumatSalată de orez cu pește afumat

  • cocos, creveti, curry, mazare, salata, salata de orez

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved