• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Salată de pui cu orez și legume

Jul 31, 2009 costachel Rețete, Rețete cu carne de pasăre, Rețete cu orez, Rețete de salate, Salate de orez, Salate de pui, Salate de varză 0


Salată de pui cu orez și legume

Bine, nu-s foarte sigur că salată de pui cu orez și legume e cel mai exact titlu din lume, fiindcă, după cum veți vedea, în narațiune intră, de pilda, și destulă varză, care s-ar putea simți lejer neglijată că n-a fost trecută mai în față. Numai că n-o să mă apuc acuma să enumăr încă din titlu toate ingredientele unei salate, că risc să vă plictisesc înainte de a începe textul propriu-zis. Plus că s-ar putea să nu vă placă vreunul dintre ele și, ca o consecință firească, să-l înlocuiți, sau chiar să-l eliminați cu desăvârșire, și-atunci titlul ar fi completamente inexact. Așa că am ales doar ingredientele fără de care nu veți putea face aceasta minunată salată: carne de pui, orez și legume proaspete după plac.

Așa că, acestea fiind zise, sa purcedem la enumerarea materiei prime:

1 piept mare de pui, fiert și fără piele (sau 2 pulpe asijderea),
1 cană de orez cu bobul lung,
1/2 varză potrivită,
4 roşii,
1 ardei gras (sau 2 kapia),
1 ceapă,
mărar,
pătrunjel,
ulei,
zeamă de lămâie,
sare,
piper.

Fierbeți orezul în apă cu sare și lăsați-l să se răcorească. Spălați, curățați și tocați mărunt legumele. Dezosați (dacă-i cazul) carnea și tăiați-o și pe ea în cubulețe mici. Spălați și alegeți verdeața, tocați-o și pe ea mărunt.

Amestecați totul într-un castron, turnând deasupra un sos făcut din ulei, zeama de lămâie, sare și piper. Acoperiți și băgați totul în frigider, unde salata noastră trebuie sa stea măcar 2 ore.

Variante? Evident că nenumărate. Puteți adăuga 2-3 castraveți, curățați de coajă și tăiați mărunt, puteți s-o faceți mai agresivă cu usturoi, ardei iute, sau cu amândouă, puteți adăuga ceva boabe fierte de porumb, proaspăt sau din conservă, în loc de varza autohtonă s-ar putea să vă placă mai mult varza chinezeasca (pe tsai), în fine, numai imaginația dumneavoastră poate limita variantele acestei salate. Eu n-am decât o singura rugăminte: pe cât posibil, lăsați-o cu zeama de lămâie, folosit oțetul cel mult în cazul în care ați pus usturoi din belșug

Vinul? Pai la cate variante de salată de pui cu orez am prezentat, cine ar mai putea ști exact ce vin sa recomande? Alb, ușor și sec să fie, restul contează mai puțin.

S-ar putea să vă intereseze și:

Salata tricolora de orezSalată tricoloră de orez Salata de orez cu peste afumatSalată de orez cu pește afumat Salata de orez cu mazare si crevetiSalată tailandeză de orez cu creveți și curry Salată de legume la grătar

  • aperitiv, ardei, legume, orez, pui, rosii, salata, salata de orez, varza

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved