• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Salată tricoloră de orez

Jun 10, 2012 costachel Rețete, Rețete cu orez, Rețete de aperitive, Rețete de salate, Salate de orez 0


Salata tricolora de orez

Habar n-am dacă salata de orez care urmează mai la vale o fi revendicată de italieni, unguri, bulgari, mexicani ș.a.m.d. (că mai sunt și alte țări care poartă cu mândrie culorile roșu-alb-verde). Cert este numai că se face foarte simplu, e tare gustoasă și dă pe orice masă o foarte frumoasă pată de (evident!) culoare. Ori dacă aceste condiții sunt îndeplinite, restul contează prea puțin. Drept pentru care mă opresc aici cu aceste considerații introductive și vă propun să trecem la treabă.

Pentru a hrăni 4 persoane avem nevoie de

250 g orez cu bobul lung,
150 g șuncă (jambon), într-o singură felie groasă,
1 ardei gras roșu,
1 ardei gras verde,
1 hașmă (sau 1 ceapă mică),
1 cățel de usturoi (sau după gust),
4 linguri de oțet (sau zeama de la 1 lămâie)
6-7 linguri de ulei de măsline,
sare și piper.

Fierbeți orezul (în funcție de indicațiile de pe pachet) și scurgeți-l bine. Faceți o vinegretă din ulei, oțet (sau zeamă de lămâie), hașma tocată cât de mărunt, usturoiul pisat, sare și piper (adică puneți-le pe toate într-un borcan, închideți-l ermetic și agitați zdravăn). Tăiați cubulețe șunca și ardeii, amestecați-le cu orezul răcorit, turnați sosul, amestecați cu grijă.

Acuma firește că variantele de salata de orez sunt nenumărate și nu prea are rost să insist. Doar să vă sugerez, pe secțiunea „roșie”, să înlocuiți ardeiul respectiv (sau să puneți doar jumătate și să adăugați) roșii-cireașă, eventual ridichi. Iar pe „verde” vă puteți aduce aminte de spanac, ceapă (și usturoi) verde, castraveți și, evident!, verdeață: mărar, pătrunjel, arpagic verde etc. Și tot salată tricoloră de orez se va chema produsul final, firește!

Cât despre vin, firește că va fi alb, sec și ușor. De care anume, depinde și de variante, și de nervul (piper, usturoi…) pe care ați decis să-l imprimați acestei salate.

S-ar putea să vă intereseze și:

Salată de pui cu orez și legumeSalată de pui cu orez și legume Salata de orez cu peste afumatSalată de orez cu pește afumat Salata de orez cu mazare si crevetiSalată tailandeză de orez cu creveți și curry Salată italiană de cartofi

  • aperitiv, ardei, orez, salata, salata de orez, sunca

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved