• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Orez cu creveți și curry

Mar 05, 2012 costachel Rețete, Rețete cu orez, Rețete cu pește 1


O variantă puțin mai altfel de pilaf de raci i-am putea spune rețetei de mai la vale, numai că nu-i pilaf, că orezul nu-i călit, și nici raci nu are, ci doar creveți (seamănă până acum a banc de la Radio Erevan? Asta e, ce să-i mai fac de-acuma…). În fine, precizarea am făcut-o mai mult în ideea de a vă sugera că puteți, firește, înlocui creveții cu raci neaoși. Sau, de ce nu, cu alte fructe de mare care vă plac sau pe care le aveți la îndemână.

Și acestea fiind zise, vă rog să notați că aveți nevoie de

300 g orez cu bobul lung,
300 g creveți (nedecorticați),
zeama de la 1/2 lămâie,
1 ceapă,
100 g unt,
100 ml vin alb sec,
2 lingurițe de curry,
pătrunjel,
sare și piper.

Decorticați creveții și puneți la fiert capetele și carapacele în 750 ml apă. Adăugați sare, zeama de lămâie, vinul, câteva boabe de piper și 2-3 fire de pătrunjel. Fierbeți supa asta un sfert de oră, filtrați-o, puneți deoparte câteva linguri și dați restul din nou în fiert.

Adăugați în oală orezul și fierbeți-l până când ajunge al dente. Strecurați-l și țineți-l la cald.

Încălziți untul într-o tigaie, căliți ceapa până când începe să se înmoaie, adăugați și creveții decorticați. Sărați, piperați, căliți totul 5 minute și stingeți cu supa ținută deoparte, în care ați dizolvat curry-ul.

Luați de pe foc, amestecați jumătate din compoziția asta cu orezul.

Puneți în tava cuptorului o foaie destul de mare de aluminiu alimentar, puneți în mijloc orezul, turnați peste restul de sos de creveți și acoperiți cu o altă foaie, ceva mai mică. Sigilați bine cele două folii, având grijă să rămână ceva spațiu deasupra orezului.

Băgați, în fine, pachetul ăsta în cuptorul încins dinainte la 190ºC și coaceți 10-15 minute. Serviți imediat.

Cât despre vinul orezului nostru cu creveți, firește că va fi alb, sec și ușurel dar, din motive de curry, trebuie să vă recomand unul un pic mai aromat. Un Pinot Gris ar fi prima mea alegere, dar nici un Traminer n-ar fi de lepădat.

S-ar putea să vă intereseze și:

Salata de orez cu mazare si crevetiSalată tailandeză de orez cu creveți și curry Tartine cu creveti, pere si avocadoTartine cu creveți, pere și cremă de avocado Fileuri de merlucius cu creveți, dovlecei și șofranFileuri de merlucius cu creveți, dovlecei și șofran Curry

  • creveti, cuptor, curry, fructe de mare, orez, raci

1 thoughts on “Orez cu creveți și curry”

  1. Dana 05/03/2012 at 09:47

    Chestia asta cu decorticatul e putin cam migaloasa, in rest merge uns.

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved