• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Salată de portocale cu avocado

Aug 16, 2011 costachel Rețete, Rețete de salate, Rețete lacto-vegetariene 0


O salată foarte gustoasă și atât de simplă că sigur durează mai mult pregătirile preliminare decât prepararea ei efectivă! Plus că e suficient de fițoasă încât să-și facă apariția, fără probleme, pe o masă cu oricâte pretenții. Și nici n-aveți nevoie de mare lucru ca să vă apucați de treabă:

1 căpățână de salată, spălată, uscată și tăiată;
2 portocale, curățate de coajă și de pielițele albe, desfăcute felii;
2 avocado, tăiate felii;
1 linguriță de muștar;
2 linguri de suc proaspăt de portocale;
1 cățel de usturoi, tocat mărunt;
2 linguri de miere;
3 linguri oțet de vin roșu;
1 lingură de iaurt;
ulei de măsline;
sare;
piper, proaspăt râșnit.

Puneți toate ingredientele (de la muștar la vale!) într-un borcan cu capac filetat, strângeți bine și agitați năprasnic, până se emulsionează bine sosul.

Puneți într-un castron salata și fructele. Stropiți-le cu vinegreta preparată (sigur n-aveți nevoie de toată, așa că gustați!), amestecați ușor și serviți. Sosul care vă rămâne îl puteți păstra în frigider câteva zile, până la următoarea utilizare.

Variantele sunt nenumărate, așa că n-are rost să insist prea tare. Cel mult pot să vă sugerez ceva verdețuri tocate, câteva nuci tocate mare, din cuțit, ori poate niște orez fiert, s-o faceți mai consistentă.

Vin? Chardonnay de Lume Nouă, dacă o serviți ca atare. Dacă nu, potriviți licoarea din pahare cu ce mai e pe lângă salată.

S-ar putea să vă intereseze și:

Salată de sfeclă roșie cu portocaleSalată de sfeclă roșie cu portocale Salată de morcovi cu portocale Default ThumbnailSalată de anghinare cu portocale Salata creola de pui cu portocaleSalată creolă de pui cu portocale

  • avocado, iaurt, portocale, salata, salata verde, sos

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved