• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Salată de piersici și nectarine cu mentă și ghimbir

Jul 29, 2013 costachel Rețete, Rețete de dulciuri 1


Salată de piersici și nectarine cu mentă și ghimbir

Din practic infinita categorie a salatelor de fructe, iaca vine mai la vale o cât se poate de estivală salată de piersici și nectarine. Se face teribil de simplu, nu necesită deloc cine știe ce ingrediente complicate (hai, că ghimbir proaspăt se găsește cam în orice supermarket!) și e suficient de aparte pentru a putea fi pusă pe o masă oricât de specială.

Necesarul? Notați:

3 nectarine,
3 piersici,
200 ml apă,
cam 120 g zahăr (după gust sau după caz),
2 cm de rădăcină proaspătă de ghimbir,
3 fire de mentă,
zeama de la 1/2 de lămâie verde (sau, iarăși, după gust).

Curățați ghimbirul și menta, dați-l pe răzătoarea mică pe primul, tăiați-o subțire pe cea ce-a doua. Puneți-le împreună cu apa, zahărul și zeama de lămâie într-o crăticioară și fierbeți, la foc mic mic, 10 minute. Lăsați siropul parfumat să se răcească și strecurați-l.

Curățați piersicile de coajă, tăiați-le felii. La fel procedați și cu nectarinele (dar lor lăsați-le coaja în pace). Repartizați-le uniform în 4 cupe (pahare, castronașe etc.).

Turnați deasupra siropul și decorați, eventual, cu mentă proaspătă.

Variante? Chiar nu insist, pentru că e clar că puteți folosi și alte fructe, și alte arome.

Cât despre vin, e clar: alb, dulce și parfumat. O Tămâioasă, un Muscat și așa mai departe.

S-ar putea să vă intereseze și:

Spuma de piersiciSpumă de piersici Rondele de mere in aluat cu ghimbirRondele de mere în aluat cu ghimbir Biscuiți cu ciocolată și ghimbir Ghimbir

  • fructe, ghimbir, menta, nectarine, piersici, salata

One thought on “Salată de piersici și nectarine cu mentă și ghimbir”

  1. Maria 02/08/2013 at 18:56

    excelenta ideea de a pune ghimbir in salata de fructe !

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved