Tare simpli și grozav de buni, biscuiții ăștia cu ciocolată aduc cumva aminte și de turta dulce (ghimbirul!), așa că experiența gustativă este, dacă mă-ntrebați pe mine, grozav de interesantă. Și ținând cont că se păstrează și destul de mult (în cutie metalică), chiar nu văd niciun motiv să nu-i încercați măcar o dată.
Necesarul?
200 g ciocolată amăruie, 100 g unt, 100 g zahăr, 100 g făină, 25 g cacao, 2 gălbenușuri, 1 linguriță de praf de ghimbir.
Rupeți ciocolata bucățele, puneți-o într-un castron termorezistent și topiți-o (la bain-marie sau în cuptorul cu microunde), împreună cu untul.
Lăsați-o un pic să se răcorească și adăugați făina, zahărul, cacaua, gălbenușurile și ghimbirul, frecând bine și îndelung cu lingura de lemn. Când ziceți că pasta e prefect omogenă, băgați-o la frigider, să stea acolo 30 de minute.
Încălziți cuptorul la 180ºC. Scoateți aluatul, împărțiți-l în două, fasonați-l în cilindri, cu un diametru de vreo 5 cm, și puneți-l în frigider să mai stea vreo 20 de minute, să se întărească la loc.
În fine, scoateți-l, tăiați-l rondele de aproximativ 2 cm, pe care le puneți în tava tapetată cu pergament, lăsând spațiu între ele.
Coaceți biscuiții 5 minute, scoateți-i și lăsați-i să se răcorească pe un grilaj.
Dacă vreți, înainte de băga în cuptor, îi puteți presăra cu zahăr tos sau cu mac.
Cât despre vin, merită unul roșu, demisec (sau chiar demidulce) și nu prea greu.
Maestre, în 5 minute nu se coc, se topesc! Zău…
Și uite-așa trebuie să-i mai fac o dată, întru verificare. Nu-i nimic, soției mele i-au plăcut chiar foarte mult 🙂