• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Biscuiți cu ciocolată și ghimbir

May 17, 2012 costachel Rețete, Rețete de dulciuri 2


Tare simpli și grozav de buni, biscuiții ăștia cu ciocolată aduc cumva aminte și de turta dulce (ghimbirul!), așa că experiența gustativă este, dacă mă-ntrebați pe mine, grozav de interesantă. Și ținând cont că se păstrează și destul de mult (în cutie metalică), chiar nu văd niciun motiv să nu-i încercați măcar o dată.

Necesarul?

200 g ciocolată amăruie,
100 g unt,
100 g zahăr,
100 g făină,
25 g cacao,
2 gălbenușuri,
1 linguriță de praf de ghimbir.

Rupeți ciocolata bucățele, puneți-o într-un castron termorezistent și topiți-o (la bain-marie sau în cuptorul cu microunde), împreună cu untul.

Lăsați-o un pic să se răcorească și adăugați făina, zahărul, cacaua, gălbenușurile și ghimbirul, frecând bine și îndelung cu lingura de lemn. Când ziceți că pasta e prefect omogenă, băgați-o la frigider, să stea acolo 30 de minute.

Încălziți cuptorul la 180ºC. Scoateți aluatul, împărțiți-l în două, fasonați-l în cilindri, cu un diametru de vreo 5 cm, și puneți-l în frigider să mai stea vreo 20 de minute, să se întărească la loc.

În fine, scoateți-l, tăiați-l rondele de aproximativ 2 cm, pe care le puneți în tava tapetată cu pergament, lăsând spațiu între ele.

Coaceți biscuiții 5 minute, scoateți-i și lăsați-i să se răcorească pe un grilaj.

Dacă vreți, înainte de băga în cuptor, îi puteți presăra cu zahăr tos sau cu mac.

Cât despre vin, merită unul roșu, demisec (sau chiar demidulce) și nu prea greu.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Salam de biscuiți Tartă cu ciocolată, banane și nuci Înghețată de cacao cu ciocolată Tarta cu ciocolata si cafeaTartă cu ciocolată și cafea

  • biscuiti, ciocolata, ghimbir

2 thoughts on “Biscuiți cu ciocolată și ghimbir”

  1. Maria 24/08/2012 at 17:40

    Maestre, în 5 minute nu se coc, se topesc! Zău…

    Reply ↓
    1. costachel Post author25/08/2012 at 13:37

      Și uite-așa trebuie să-i mai fac o dată, întru verificare. Nu-i nimic, soției mele i-au plăcut chiar foarte mult 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved