O salată de fructe deloc complicată, foarte gustoasă, care vine cu destul parfum caraibian datorat romului (firește!) și zahărului de trestie. Altminteri e suficient de versatilă, n-are o listă chiar obligatorie de fructe, așa că o puteți adapta în funcție de preferințe sau stocul frigiderului.
1,5 kg fructe proaspete (ananas, portocale, banane, mere, kiwi, mango, grepfrut, pepene verde, pepene galben, papaya etc.), 1/2 pahar sirop de zahăr de trestie, 1 pahar de suc de portocale,
zeama de la 1/2 lămâie, 2 linguri de rom vechi, 1 vârf de cuțit de scorțișoară, 1 vârf de cuțit de nucșoară,
facultativ, pentru decor, frunze de mentă și/sau nucă de cocos proaspătă.
Pregătiți mai întâi fructele, fiecare după felul său: spălați-le, curățați-le, tăiați-le felii, rondele, cuburi etc. Puneți-le într-un castron suficient de încăpător.
Faceți sosul, din siropul de zahăr (eventual făcut în casă, din apă+zahăr), sucul de citrice, romul, scorțișoara și nucșoara. Turnați-l peste fructe și amestecați cu grijă.
Lăsați vasul în frigider măcar 4 ore, amestecând o dată sau de două ori.
Când serviți, puteți decora cu frunzulițe de mentă sau cu bucățele de nucă de cocos.
“2 linguri de rom vechi”
Glumesti, nu? :D:D
Mda, probabil e deja prea mult pentru copii, iar pentru noi prea putin 😀