• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Salată creolă de fructe

Aug 09, 2011 costachel Rețete, Rețete de dulciuri 2


Salată creolă de fructe

O salată de fructe deloc complicată, foarte gustoasă, care vine cu destul parfum caraibian datorat romului (firește!) și zahărului de trestie. Altminteri e suficient de versatilă, n-are o listă chiar obligatorie de fructe, așa că o puteți adapta în funcție de preferințe sau stocul frigiderului.

1,5 kg fructe proaspete (ananas, portocale, banane, mere, kiwi, mango, grepfrut, pepene verde, pepene galben, papaya etc.),
1/2 pahar sirop de zahăr de trestie,
1 pahar de suc de portocale,
zeama de la 1/2 lămâie,
2 linguri de rom vechi,
1 vârf de cuțit de scorțișoară,
1 vârf de cuțit de nucșoară,
facultativ, pentru decor, frunze de mentă și/sau nucă de cocos proaspătă.

Pregătiți mai întâi fructele, fiecare după felul său: spălați-le, curățați-le, tăiați-le felii, rondele, cuburi etc. Puneți-le într-un castron suficient de încăpător.

Faceți sosul, din siropul de zahăr (eventual făcut în casă, din apă+zahăr), sucul de citrice, romul, scorțișoara și nucșoara. Turnați-l peste fructe și amestecați cu grijă.

Lăsați vasul în frigider măcar 4 ore, amestecând o dată sau de două ori.

Când serviți, puteți decora cu frunzulițe de mentă sau cu bucățele de nucă de cocos.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Salată de dovlecei, fructe și brânză de capră cu sos de iaurt și busuioc Salata creola de pui cu portocaleSalată creolă de pui cu portocale Salată de portocale cu avocado Prăjitură cu fructe

  • banane, fructe, grepfrut, kiwi, mere, pepene galben, pepene verde, portocale, salata

2 thoughts on “Salată creolă de fructe”

  1. aphextwinz 09/08/2011 at 16:41

    “2 linguri de rom vechi”

    Glumesti, nu? :D:D

    Reply ↓
  2. costachel Post author09/08/2011 at 18:00

    Mda, probabil e deja prea mult pentru copii, iar pentru noi prea putin 😀

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved