Am dat azi dimineata peste o scrisoare veche (din vremea „Obiectivului“, cred), continand o reteta absolut excelenta, trimisa de doamna Denisa Tesu. O rulada grozava, pe care v-o recomand cu caldura. Doar o precizare: numele este dat de autoare, iar eu nu pot decat sa subscriu cu toata convingerea.
Ingrediente: 250 g sunca de Praga, 250 g branza telemea, 4 oua fierte foarte tare, 300 g unt, 1 legatura de patrunjel verde taiat foarte marunt
Modul de preparare: In 3 farfurii adanci punem cate 100 g unt, apoi in prima farfurie punem sunca taiata marunt ca pentru salata boeuf, sare si piper dupa gust. Se freaca bine totul. In a doua farfurie punem peste unt telemeaua si o frecam si pe aceasta ca o pasta (telemeaua o dam prin razatoarea mare). In a treia farfurie punem ouale tocate, frecam iarasi si potrivim de sare si piper, ca in celelalte farfurii. Luam apoi un celofan umezit cu apa rece si scurs bine in mana (stors), punem pe marginea celofanului un dreptunghi cat iese de gros din prima compozitie, apoi presaram cu patrunjel verde tocat fin, punem apoi pasta din farfuria a doua, iar patrunjel verde, si incheiem cu compozitia din farfuria a treia. Rulam usor celofanul ca pe o rulada si lasam totul la frigider 4-5 ore, pana se intareste. O scoatem, o desfacem din celofan si o taiem ca pe feliile de chec. Este un antreu delicios la gust si foarte aspectuos. La aceasta rulada mozaic merge excelent o cupa de sampanie de la podgoriile Bucium de la noi, caci sampania nu se bea numai de sarbatori si nici la sfirsitul meselor festive, sampania de Bucium demisec se bea cind preparatul culinar o cere cu ardoare. Nu?
Pofta buna!
Denisa Tesu
Sincer sa fiu, as prefera un Aligote (tot de la Bucium, ca veni vorba, insa de la Casa Olteanu). Dar fiindca e vorba de branza, sunca si oua, toate foarte primitoare, puteti sa beti cam orice vin alb sec, ba chiar si un rosu usurel, ca rau n-o sa va fie. Insa nu vreau catusi de putin sa spun ca rulada asta excelenta nu merita un pahar din orice sampanie (brut, sec si chiar demisec) doriti.