• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Budincuțe de praz cu surimi

Dec 08, 2008 costachel Mâncăruri cu praz, Rețete, Rețete cu pește, Rețete de aperitive 0


De la o vreme încoace găsim surimi la greu, și nu numai în magazinele specializate, dar chiar și la raioanele de pescărie ale magazinelor alimentare mai serioase. Păi, dacă tot există, de ce să nu-l folosim în niște rețete oleacă mai elaborate, că numai așa, ca aperitiv cu maioneză ori cu alte sosuri, poate vă veți fi plictisit deja.

Că suntem patru persoane la masa, cred ca bănuiați deja. Ei bine, avem nevoie de:

4 fire de praz,
20 de bastonașe de surimi,
3 linguri de smântână groasă,
3 ouă,
20 g de unt,
pătrunjel,
boabe de piper roz.

Tăiați mai întâi partea verde închis a prazului și păstrați-o pentru un borș sau o ciorbă. Decupați apoi restul în rondele, spălați, scurgeți și puneți la fiert (în aburi) timp de 10 minute.

Scoateți apoi partea portocalie a bastonașelor de surimi și puneți-o deoparte. Restul introduceți-l în vasul robotului, împreună cu prazul fiert, smântâna, ouăle, sarea și piperul. Mixați bine totul, până obțineți o pastă omogenă.

Ungeți cu unt patru forme mici de budinca (sau patru cești). Tapetați-le cu lamele de surimi, cu partea portocalie așezată spre exterior, și apoi umpleți-le cu amestecul pe care l-ați făcut anterior. Neteziți cu o spatulă, acoperiți-le cu folie de aluminiu și fierbeți în aburi, timp de 15 minute.

Răsturnați budincile pe un platou, ajutându-vă cu un cuțit. Serviți-le călduțe, așezate pe frunze de pătrunjel și decorate cu pătrunjel (dacă aveți și vă place, puteți încerca cu hasmațuchi) și boabe de piper roz (sau verde).

Un Aligote de Bucium-Vișani de la Casa Olteanu este exact ceea ce-i lipsește. Daca nu mă credeți, încercați!

S-ar putea să vă intereseze și:

Budincuțe de brocoli Musaca de cartofi cu ciuperci si prazMusaca de cartofi piure cu ciuperci și praz Plăcintă cu prazPlăcintă cu praz Default ThumbnailPraz cu măsline

  • aperitiv, bain-marie, oua, praz, smantana, surimi

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved