• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Concurs de vinuri românești la Festivalul Provino de la Cluj

Jan 27, 2012 costachel Eveniment, Mozaic 0


În perioada 15 – 18 martie, Clujul intră în circuitul evenimentelor naționale dedicate vinului prin intermediul Festivalului PROVINO – Vin, Artă, Gastronomie. Festivalul are loc la Grand Hotel Napoca, hotel care va deveni gazda producătorilor de vin, degustătorilor experți, somelierilor, maeștrilor bucătari, bloggerilor de vin și iubitorilor de vin de calitate.

Simultan cu Expoziția de Vin și Expoziția de Soluții pentru Industria Vinului, în cadrul festivalului vor avea multe evenimente speciale, realizate în scopul promovării culturii vinului.

În prima zi de festival, pe 15 martie, Vinul.Ro, partener media PROVINO, împreună cu Organizația Somelierilor din România 2011, organizează un concurs de vinuri românești. Concursul presupune realizarea unor degustări în orb, anonimatul tuturor probelor fiind garantat, iar singurele indicii prezentate juraților vor fi anul de recoltă și categoria de preț în care se încadrează vinurile supuse jurizării.

Comisiile de jurizare formate din editorii Vinul.Ro și din membri ai OSR 2011 vor face publice rezultatele concursului în aceeași zi, acordând astfel recunoaștere calității acelor vinuri care dovedesc că merită să fie aduse în atenția publicului general. Scopul principal al acestui „wine challenge” este de a oferi producătorilor un sprijin important în vânzarea vinurilor de calitate, în urma unor jurizări profesionale independente.

Degustările de vin vor continua pe întreaga durată a festivalului într-un format disponibil și publicul larg, în cadrul secțiunii “Wine & Gastronomy”. Pe 16, 17 și 18 martie vor avea loc sesiuni de degustări colective realizate sub îndrumarea somelierilor și membrilor Asociației Degustătorilor Autorizați din România. Vizitatorii PROVINO vor putea descoperi astfel diverse sortimente de vin înscrise în festival, la fiecare sesiune fiind degustate între 8 și 10 probe de vin.

Programul PROVINO cuprinde și:

– cursuri pentru iubitorii de vin și personalul din HoReCa coordonate de somelieri și degustători autorizați din București, Cluj și Iași
– show-uri gastronomice live susținute de maeștri bucătari
– ateliere de lucru neconvenționale realizate de artiști plastici în cadrul festivalului PROVINO
– un program extra-festival realizat în cele mai în vogă  baruri, cafenele, restaurante

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Festivalul Provino ajunge și la Cluj Prima zi a Festivalului Provino de la Cluj este destinată exclusiv sectorului HoReCa Programul Festivalului Provino, Cluj Napoca, 15-18 martie 2012 A început Festivalul Provino Cluj-Napoca

  • ADAR, OSR 2011, Provino, vin, vinul.ro

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Faude on Veniți la cultura vinului!
  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved