• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

A început Festivalul Provino Cluj-Napoca

Mar 15, 2012 costachel Comunicate de presă, Mozaic 0


Începând de astăzi și până duminică, amatorii de vinuri de înaltă ținută sunt așteptați la prima ediție a Festivalului Provino – Vin. Artă. Gastronomie. Constituit ca un regal al vinului, evenimentul prezintă în inima orașului Cluj-Napoca, în incinta Centrului de Expoziții și Conferințe al Grand Hotel Napoca, peste 300 de tipuri de vin din România, Spania, Austria, Franța.

Vinurile vor fi sărbătorite în cadrul Festivalului Provino atât cu ocazia celor zece sesiuni de degustări colective, la care sunt așteptate peste 300 de persoane, cât și la Serile exclusiviste Art, Wine & Gastronomy. La standurile amenajate în spațiul de desfășurare al evenimentului vor fi promovate vinuri din Spania (Crama Borha), Austria (Vital Activ), Franța (Vin de Vie), iar în cadrul sesiunilor de degustare participanții vor putea savura vinuri de Jidvei (Clasic Feteasca Regală – sec, Premiat Sauvignon Blanc – demisec, Grigorescu Gewurztraminer – demisec) și vinuri spaniole importate de Crama Borha (Enate Tapan 2012 și Teorema).

La serile HoReCa și Art, Wine & Gastronomy vedetele vor fi vinurile de la Vinarte (Castel Starmina Sauvignon Blanc 2011), Gramma (Aligote, Feteasca Regală și Cuvee Vișan), Nomibo (Feteasca Neagră 2009, Tămâioasa 2011, Feteasca Albă 2011) și Recaș (Cocoșul dintre Vii Muscat, Cocoșul dintre Vii Pinot Noir). De asemenea, invitații vor putea degusta vinuri din Spania, importate de Crama Borha precum Enate Chardonnay 234, Enate Crianza și Siosy.

Evenimente exclusiviste, organizate în fiecare seară a Festivalului, Serile Art, Wine & Gastronomy oferă invitaților prilejul de petrecere a timpului liber într-un cadru rafinat. În prima seară a evenimentului bucătarii Grand Hotel Napoca vor oferi show-uri gastronomice, alături de degustarea de preparate culinare calde și brânzeturi Five Continents. Seara de sâmbătă, 17 martie, este dedicată maestrului bucătar Dan Boerescu.

Pe lângă latura expozițională și de specialitate, Festivalul Provino își propune să atragă clujenii la o serie de evenimente mondene. Provino Party After Hours – Black & Wine Party este o petrecere inedită la care sunt așteptați peste 200 de tineri amatori de distracție. Expoziția de vinuri se transformă de la ora 20.00, pentru vizitatorii celei de-a treia zi a Provino într-un loc cu muzică de calitate, asortată cu vinurile prezente la Festival. Participanții trebuie să se prezinte la eveniment într-o ținută de cocktail Black & Wine, în culorile vinului preferat. Amatorii de artă sunt și ei așteptați la Festivalul Provino – Vin. Artă. Gastronomie la o expoziție de lucrări ce poartă semnăturile tinerilor artiști clujeni.

Una dintre surprizele primei ediții clujene a Festivalului Provino – Vin. Artă. Gastronomie este degustarea de vinuri biodinamice importate din Franța de Vin de Vie.

„Vinurile alese cu multă atenție provin în principal din domenii familiale și din locuri ce și-au spus cuvântul de-a lungul timpului. Însă cel mai important pentru noi este că vinurile alese sunt vinificate natural. Ceea ce este esențial pentru noi e gustul și emoția pe care un vin le poate exprima”, susțin reprezentanții Vin de Vie.

Festivalul Provino – Vin. Artă. Gastronomie aduce în premieră la Cluj-Napoca și unele dintre cele mai noi producții ale caselor de vinuri din țară: Sauvignon Blanc 2011, Chardonnay 2011 sec sau Tămâioasa Românească 2011 sec fac parte din oferta Cramei Budureasca, Nomibo va prezenta în premieră vinurile roșii de calitate din rezerve Feteasca Neagră, Merlot și Pinot Noir, stabilizate și învechite 12 luni în baricuri de stejar românesc lucrate manual, dar și Tămâioasa Românească, Feteasca Albă și Chardonnay. De asemenea, vor fi prezentate și Feteasca Neagră, din rezervele 2008 și 2009 și Tămâioasa Românescă din 2010 și 2011, vinuri care se exportă în Antwerpen, Belgia. Crama Oprișor va lansa la Cluj-Napoca, în cadrul Festivalului Provino vinurile La Cetate, Tămâioasa Românească 2011, Caloian Rose 2011, Caloian Sauvignon Blanc 2011 și Rusalca Albă 2011.

O surpriză la prima ediție a Festivalului vine și de la Iași, de unde Casa Gramma, pe lângă noile vinuri din recolta anului trecut, Gramma Aligote 2011, Gramma Fetească Regală și Gramma Cuvee Vișan 2011, va aduce și trei cupaje realizate sub brandul propriu pentru un om de afaceri clujean, pasionat de vin. Unul dintre cei mai cunoscuți producători de vinuri, Jidvei, va prezenta în premieră la Festivalul Provino noua imagine a produselor din portofoliu.

„Este o schimbare completă ce vrem să marcheze orientarea către un consumator educat în domeniul vinului, dar și exigent din punct de vedere estetic”, a declarat Ioana Anghel, reprezentantul companiei Jidvei.

Programul complet și prețul biletelor pentru fiecare eveniment le găsiți aici.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Programul Festivalului Provino, Cluj Napoca, 15-18 martie 2012 La finalul primei ediții a Festivalului Provino de la Cluj Napoca Festivalul Provino ajunge și la Cluj Concurs de vinuri românești la Festivalul Provino de la Cluj

  • Provino, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved