• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Premieră absolută la Provino: primul masterclass din România susținut de un Master of Wine

Nov 03, 2012 costachel Eveniment, Mozaic 0


Frank Smulders Provino

Comunitățile de profesioniști și iubitori ai vinului din întreaga țară au o ocazie unică de a participa la primul masterclass de vin din România susținut de un Master of Wine, în cadrul Festivalului Provino – Vin, Arta, Gastronomie, organizat la Iași în perioada 6 – 9 decembrie.

Invitatul special al ediției 2012 a Provino Iași este Frank Smulders, MW, originar din Olanda, o autoritate internațională în lumea vinului, actualmente wine-director al Pühringer Group (Austria/Elveția) și responsabil pentru toate activitățile legate de vin în hotelurile „Hertenstein”, „Park Hotel Vitznau” și „Palais Coburg” din Viena. Acestea doua din urma dețin împreună cea mai importanta colecție de vinuri din lume.

Venit pentru prima data în România, Frank Smulders se va întâlni la Iași cu specialiștii și antreprenorii din industria vitivinicolă și reprezentanții segmentului HoReCa și iubitori ai vinului în cadrul masterclassului programat pe 7 decembrie, în intervalul orar 11.30 – 14.00. Domnia sa va ghida participanții într-o călătorie a simțurilor și emoțiilor, iar aceștia vor descoperi complexitatea și prospețimea vinurilor spaniole prin intermediul unei degustări. În cadrul evenimentului, participanții vor descoperi formidabila varietate a vinurilor de calitate spaniole, selecția vinurilor pentru degustare realizată de master of wine-ul invitat fiind definită de acesta ca fiind una „perfectă”.

„Spania, din punctul de vedere al producției de vin, este o țară care a trecut printr-o revoluție în ultimii 20 de ani. Calitatea vinurilor s-a îmbunătățit dramatic, tipurile de vin s-au schimbat, noi regiuni au crescut, noi producători s-au evidențiat. Am lucrat intens în aceasta fascinantă țară producătoare de vin, încă de la începutul acestei revoluții, și am fost consultant pentru multe proiecte importante de-a lungul anilor. Voi explica în cadrul masterclassului ce s-a întâmplat în Spania și de ce s-a întâmplat așa, iar explicațiile mele vor fi susținute de o degustare a câtorva vinuri reprezentative care au fost în fruntea revoluției din Spania”, a declarat Frank Smulders MW.

Cu o activitate intensa care s-a derulat pe durata a 15 ani în regiunile viticole Rioja, Ribera del Duero și Priorat, Frank Smulders MW și-a construit reputația de personalitate activă în promovarea vinurilor spaniole în întreaga lume, acesta reprezentând producătorii de vin spanioli pe piața europeană. Frank Smulders a obținut titlul de Master of Wine în 1992, aceasta fiind una dintre cele mai înalte calificări care poate fi obținută de un specialist în vin, în urma unei serii riguroase de examene, inclusiv degustări în orb și o disertație susținută la „Institute of Masters of Wine” din Londra. În prezent, există în întreaga lume 297 de MW, aceștia având calitatea de promotori ai excelentei, implicării și învățării în toate sectoarele comunității globale a vinului.

Evenimentele Festivalului de Vin, Arta, Gastronomie de la Iași promovează cultura vinului și un consum echilibrat, în cunoștință de cauza, în programul evenimentului fiind cuprinse, alături de masterclassul susținut de Frank Smulders MW, o „școală a Vinului” condusa de profesioniști din industria vitivinicolă și industria ospitalității, opt seminarii tematice, de tip „tutored tastings”, un „Imperial Brunch” pe tema vinurilor efervescente și o serie de degustări asistate de specialiști. Degustările se vor derula pe întreaga durata a festivalului în Expoziția Provino care reunește producători din industria vinului, industria conexă și gastronomie din întreaga țară. Amfitrionii profesioniști și serile de socializare într-un cadru rafinat, cu muzică bună și o expoziție de artă, sunt doar câteva dintre reperele care recomanda Festivalul Provino ca fiind cea mai buna alternativă de petrecere a timpului liber la Iași, în perioada 6 – 9 decembrie.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți pe site-ul oficial al festivalului: www.iasi.provino.ro și pe pagina http://www.facebook.com/festivalul.provino.

Provino Master of Wine

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Prima zi a Festivalului Provino de la Cluj este destinată exclusiv sectorului HoReCa Festivalul Provino ajunge și la Cluj Concurs de vinuri românești la Festivalul Provino de la Cluj Provio Iasi 2012Provino a fost locul perfect de întâlnire pentru producătorii, specialiștii, cunoscătorii și iubitorii de vin

  • Iasi, Provino, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Faude on Veniți la cultura vinului!
  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved