• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Provino a fost locul perfect de întâlnire pentru producătorii, specialiștii, cunoscătorii și iubitorii de vin

Dec 11, 2012 costachel Comunicate de presă, Mozaic 0


Provino Iasi 2012

În perioada 6 – 9 decembrie, la Palas Iași Lifestyle Center a avut loc Festivalul de Vin, Artă și Gastronomie PROVINO, cu o suită de manifestări profesionale prin care organizatorul ABplus Events a reușit să impună pe piață un nou concept de evenimente pentru industria vinului.

Folosindu-se de experiența de peste 15 ani în realizarea evenimentelor expoziționale din domenii diverse, ABplus Events a organizat într-o alăturare corectă latura comercială cu latura profesională și educativă a industriei căreia i se adresează și a reușit să rămână consecvent în organizarea unor evenimente prin care să atragă pe termen lung și să instruiască cât mai mulți iubitori de vin.

Având ca țintă permanentă apropierea dintre public și producătorii de vin, prin seria de seminarii și degustări profesioniste cu și despre vin, seri festive și momente speciale dedicate culturii vinului, artei și gastronomiei, festivalul PROVINO se poziționează în segmentul premium al evenimentelor care au în centrul atenției vinul.

Ansamblul de manifestări marca PROVINO are ca scop acoperirea unei game variante de nevoi ale producătorilor: facilitarea contactului cu reprezentanții HoReCa și buyerii de vin, urmărirea intereselor de promovare, a intereselor comerciale, networking și schimb de experiențe profesionale, promovarea culturii pentru vinul de calitate.

Publicul prezent la Palas Iași Lifestyle Center a putut face cunoștință pe parcursul celor 4 zile de eveniment cu producătorii de vin al căror număr se situează pe un trend ascendent față de anul trecut, colecționari, pasionați și critici ai vinului și să primească indicații și sfaturi de consum de la profesioniști ai acestei industrii: reprezentanți ai învățământului superior agronomic, degustători autorizați, somelieri și cavaleri ai vinului.

De asemenea, producătorii de vin prezenți în expoziția PROVINO au avut ocazia să aibă în vizită la standul lor un Master of Wine, pe Frank Smulders MW, venit special la Iași la invitația organizatorilor pentru a susține primul wine masterclass din România realizat de un Master of Wine. La eveniment au participat specialiști în vin, precum Președintele Onorific al Festivalului, prof. dr. Valeriu V. Cotea, Directorul general PNVV, Ovidiu Gheorghe, dr. ing. Cintia Colibaba, bloggeri, colecționari și iubitori ai vinului.

“A fost o mare plăcere pentru mine să fiu invitat la PROVINO în Iași. Mi-a plăcut extrem de mult că am putut împărtăși din experiența și cunoștințele mele despre Spania cu specialiști români ai vinului. Organizarea a fost perfectă, cu o sală bine aleasă, pahare bune și cu o buna manevrare a vinurilor de către sommelieri profesioniști. De asemenea, m-am bucurat foarte mult că am putut cunoaște producători români de vinuri și degusta selecțiile excelente ale vinurilor acestora care prezintă un potențial crescut de calitate. Tot ce a însemnat PROVINO a reprezentat o experiență minunată pentru mine”, a declarat Frank Smulders MW.

23 de producători și importatori de vin prezenți în expozitie și în evenimentele PROVINO

Festivalul PROVINO a adus în fața publicului peste 250 de tipuri de vin din întreaga țară și peste 50 de vinuri din țări precum Australia, Africa de Sud și Spania. 23 de producători și importatori de vin au fost prezenți atît în expoziție, cît și în evenimentele PROVINO, cu 7 mai mult decît ediția din anul trecut de la Iași: Cotnari, Casa de Vinuri Cotnari, Vinicola Averești, Agroindustriala Bucium, Gramma Wines, Senator Wine, Budureasca, Avincis, Cramele Recaș, Crama Oprișor, Viti-pomicola Sâmburești, Vinarte, Casa de Vinuri Huși, Loza Wine, MV Profession 34 Franța, Casa de vinuri Negrini, Crama Gîrboiu, Liliac Winery, WineRO, Zarea, ABV Wine, Vinexpert, Remelluri Spania. În cadrul expoziției au avut loc, de asemenea, lansări de colecții de vinuri premium și pentru segmentul HoReCa.

Din suita de evenimente PROVINO Iași 2012 amintim: Conferința Wine & HoReCa, în cadrul căreia au fost susținute prezentări despre importanța unui wine list în restaurant, evaluarea senzorială a unui vin la achiziție, vinuri de import vs. vinuri românești și amenajarea unui restaurant, ale căror speakeri au fost prof. dr. Valeriu V. Cotea, arhitectul Victor Grosu, dr. ing. oenolog Otilia Chiriță, owner Restaurant Enotecă Ralet, Tudor Balan și mulți alți specialiști în vin; Școala Vinului în cadrul căruia cursanții au primit informații de la 6 specialiști – prof. dr. Valeriu V. Cotea, Cătălin Păduraru, Marian Timofti, Cintia Colibaba, Cătălin Zamfir și Liviu Grigorică; Seminarul Tutored Tastings Brunello di Montalcino, susținut de Președintele OSR 2011 Marian Timofti, Seminarul Tutored Tastings Vinurile premiate cu aur, susținut de degustătorul autorizat ADAR, Ambasador al vinului, Cătălin Păduraru; Wine Masterclass susținut de Frank Smulders, Master of Wine și Degustările asistate de specialiști.

Scoala vinului

PROVINO răspunde nevoii de instruire a publicului asupra consumului de vin

“În festivalul PROVINO atât producătorii de vin cât și vizitatorii și-au petrecut timpul cu folos. Eu am ținut ca acest festival să aibă loc la Palas și într-o zonă în care educația vinului este în creștere, lucru dovedit și prin cifrele de anul acesta: o triplare a numărului cursanților de la Școala Vinului, degustări colective asistate de specialiști la care au participat peste 200 de persoane, câteva zeci de profesioniști din industria ospitalității care au participat la conferința WINE & HoReCa, 200 de invitați la seara festivă PROVINO, acestea sunt doar câteva cifre din festivalul de anul acesta. Sunt mulți vizitatori care au venit cu alte scopuri la Palas și au plecat cu niște învățăminte despre vin. Per ansamblu imaginea vinului a avut de câștigat. M-am întâlnit în festival cu persoane care voiau să verifice dacă este adevărată informația pe care au primit-o la degustările asistate, iar acesta este un lucru foarte bun întrucât le-a fost stârnit interesul pentru vin. Apreciez faptul că PROVINO este pe un trend ascendent”, a declarat prof.dr. Valeriu V. Cotea, Președinte onorific al Festivalului PROVINO și președintele Comisiei de Oenologie a OIV.

“Este o mare onoare pentru mine faptul că mă aflu printre producătorii de vin și specialiștii din festival și am reușit să schimbăm idei și impresii, eu le mulțumesc tuturor celor care au susținut fiecare seminar și fiecare degustare la PROVINO, mă bucur că am putut lua parte la cât mai multe evenimente”, a declarat Iulian Grigorescu din Brăila, cel mai fidel vizitator al PROVINO care a parcurs timp de patru zile toate evenimentele.

“În opinia mea Festivalul PROVINO contribuie seminificativ la creșterea percepției cetățenilor din Iași privind consumul de vin și instruirea acestora pentru un consum avizat”, a declarat Mihai Anghel, organizatorul Legatului Iași al Ordinului European al Cavalerilor Vinului.

Wine Masterclass Provino

Primul Wine Masterclass susținut de un Master of Wine în România

“Experiența participării la wine-masterclass-ul susținut de Frank Smulders a fost una deosebită din mai multe considerente: am avut ocazia să degustăm vinuri care nu se găsesc în România și să aflăm contextul general pentru ceea ce se întâmplă în Spania în sectorul viti-vinicol, sperăm să putem aplica aceste lucruri și în România. Am găsit și similitudini între cele două țări, spre exemplu faptul că la început producătorii și publicul era centrat pe cantitate și nu pe calitate și a fost nevoie să treacă 20 de ani pentru a schimba mentalitatea. În ceea ce privește procesul de schimbare a mentalității în privința calității și consumului de vin consider că acesta este unul continuu iar evenimentele de talia festivalului PROVINO contribuie la realizarea acestui proces. Participarea lui Frank Smulders MW la PROVINO este și un indicator de calitate a evenimentului întrucât el este un specialist cu o experiență de necontestat în domeniu și reprezintă un model aspirațional pentru tinerii specialiști din domeniu”, a declarat dr.ing. Cintia Colibaba, cercetător în sectorul viti-vinicol.

Mai multe detalii despre cea de-a doua ediție a Festivalului de Vin, Artă și Gastronomie PROVINO de la Iași, cât și fotografii de la eveniment regăsiți pe siteul www.iasi.provino.ro, dar și pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/festivalul.provino.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Festivalul PROVINO – vinul, arta și gastronomia își dau întâlnire în noiembrie la Iași La Provino, arta își dă întâlnire cu vinul ProvinoProvino Iași: un eveniment profesionist, complet, pentru industria vinului din România Festivalul Provino ajunge și la Cluj

  • eveniment, Iasi, Provino, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Faude on Veniți la cultura vinului!
  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved