• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pește cu sos de usturoi

Mar 27, 2011 costachel Rețete, Rețete cu pește, Rețete de la cititori 0


Excelentă rețetă de pește prăjit ne-a trimis azi ovidiucro. Și e chiar deosebită, atât din pricina aluatului prin care este tăvălit inițial peștele (un batter, cum ar spune ango-saxofonii), ceea ce-l face să nu mai fie un banal pané, dar și datorită sosului excelent (un fel de skordalya grecească, cu cartofi, nu cu pâine, și fără nuci, spre deosebire de scordoleaua noastră). Și salivez în clipa asta atât de tare, încât mă opresc aici și-i dau cuvântul.

Ingrediente (pentru 4 persoane):

4 fileuri de pește alb (fără piele),
50 g făină amestecată cu 1 vârf de cuțit de praf de copt,
1 ou, 125 ml bere,
80 ml ulei,
50 g pesmet.

Pentru sos:

2 cartofi mari albi copți, curățați de coajă,
4 căței de usturoi (pisați),
1 lingură oțet,
sare,
piper,
80 ml ulei de măsline.

Mod de preparare:

Fileurile se zvântă cu un șervețel absorbant. Se cern într-un castron făina și praful de copt, se amestecă bine și se incorporează – puțin cate puțin – oul bătut cu bere. Se amestecă ușor, până ce s-a absorbit tot lichidul și se obține un aluat neted. Se încinge uleiul într-o tigaie, se dau fileurile de pește întâi prin aluat, pe urmă prin pesmet și se prăjesc, câte două minute pe fiecare parte, până ce se rumenesc frumos. Se scot din tigaie, se lasă să se scurgă (pe hârtie absorbantă) și se țin la cald.

Se prepara sosul: cartofii se sfarmă, se adaugă usturoiul, oțetul, se amesteca bine, se sărează și se piperează Se incorporează și uleiul, amestecând într-una, până ce amestecul se îngroașă și se înmoaie, devenind pufos (circa 5 minute). Sosul astfel preparat se servește cu peștele cald, alături cu un gogoșar murat umplut cu varza, dar e doar o sugestie, merge ce vă place.

Păi mie, de pildă, mi-ar place un pahar de Aligoté. Sau mai multe.

S-ar putea să vă intereseze și:

Salată de pește afumat (cu cartofi) Cartofi umpluti cu peste afumatCartofi umpluți cu pește afumat și capere AnanasPește cu ananas Culibiaca cu pesteCulibiaca cu pește

  • cartofi, ovidiucro, pane, peste, sos, usturoi

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved