• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pad Thai cu Vegan Black Metal Chef

May 20, 2011 costachel Mozaic, Rețete de vedete 6


Bunul meu prieten Dragoș (metalist înrăit, desigur!) mi-a semnalat simpaticul filmuleț pe care îl puteți urmări mai la vale. N-am idee cam care ar putea fi legăturile dintre Black Metal și curentul vegan și nici nu prea contează (dar promit să mă documentez în continuare), tot ce vă pot spune e că pe insolitul bucătar îl cheamă Brian Manowitz, și e probabil, Ethical Vegan, atâta vreme cât hainele lui sunt din cauciuc, nu din piele!

Rețeta? Păi mai întâi ingredientele: tofu, bean sprouts, 1 roșie, arahide, unt de arahide, siracha (un sos iute cu usturoi, dar e opțional), pudră de chili, usturoi, praf de usturoi, ceapă verde, zahăr, tamarin (pastă sau soup base), sare, tăiței de orez, frunze de coriandru, 1 lămâie verde (opțional), oțet.

Puneți mai întâi la înmuiat tăițeii. Tăiați bucata de tofu în jumătate, apoi triunghiuri, puneți-le între două șervețele, cu o greutate deasupra, să scăpați de excesul de lichid. Zdrobiți arahidele.

Puneți zahărul într-un castron, adăugați arahidele, tamarinul, sare, praf de usturoi, pudră de chili, turnați apă (să acopere totul și un pic mai mult), oțet, siracha. Amestecați, adăugați și usturoiul dat pe răzătoare, ceva frunze de coriandru, amestecați din nou. Adăugați un pic de unt de arahide (nu prea mult, ca să nu se taie la fiert), omogenizați și gata sosul!

Tăiați roșia bucăți și ceapa verde bastonașe. Aduceți-vă aminte de tofu (s-a scurs, probabil, destul de bine până acum) și prăjiți-l în baie de ulei. Încălziți puțin ulei într-o crăticioară, puneți roșiile la călit, adăugați ceapa și bean sprouts. După un minut adăugați tofu-ul prăjit, sosul și tăițeii înmuiați. Măriți flacăra și fierbeți, amestecând din când în când în când. Când lichidul a scăzut complet, sunt gata. Repartizați în farfurii, presărați cu alune și serviți imediat, eventual cu ceva felii de lămâie verde la îndemână.

Pentru alte detalii, urmăriți filmulețul!

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Salată Chef Festivalul Thai FoodS-a încheiat Festivalul Thai Food Cele mai ridicole produse legate de bacon Pachețele de primăvară cu piept de pui

  • Black Metal Chef, tofu, vegan

6 thoughts on “Pad Thai cu Vegan Black Metal Chef”

  1. aphextwinz 20/05/2011 at 16:37

    Daa, e mortal (ca e in tema), am vazut clipul de cand a aparut, daca iti place Death Metal (nu musai melodic) e chiar super 🙂

    Nu credeam sa vad vreodata aici asa ceva 😀

    Sanatate!

    Reply ↓
  2. costachel Post author21/05/2011 at 10:10

    Death metal sau retete vegane? 😀

    Reply ↓
  3. aphextwinz 22/05/2011 at 13:51

    Ambele 😛

    (cica mesajul e prea scurt, il lungesc spunand ca e de bine si sanatate!)

    Reply ↓
  4. pansy 22/05/2011 at 22:35

    acuma eu pot sa spun ca nu sunt fun heavy, da’salata imi place ! desi am inceput sa ma indoiesc ce se gasete drept tofu la noi in magazinele mari.o prietena a mea ce traieste pe alte plaiuri zice ca noi gresim numid tofu ce se gaseste la noi.mi-a placut grozav prezentare.reteta ta nici n-am citit-o inca.SUPER ! acuma io zic ca vegana nu-i reteta asta,dar e super.daca afla al meu ca o fac cu tofu,ma repudiaza,ca are alergie intelectuala sa-i zic asa,la soia.da’o s-o fac.ce prezentare video !!!

    Reply ↓
    1. costachel Post author24/05/2011 at 09:06

      Cam aceleasi banuieli le am si eu referitoare la ce tofu se gaseste pe la raft…

      Reply ↓
  5. aphextwinz 25/05/2011 at 10:57

    Nu seamana deloc cu tofu original, insa pe cuvant ca prefer neoriginalul, am mancat la fata locului (Tailanda) si e ingrozitor la gust. Si la restaurantele chinezesti mai au original, idem, nu se poate manca, cel putin nu de o fiinta sensibila ca mine, asta clar 😀

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Faude on Veniți la cultura vinului!
  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved