• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pachețele de primăvară cu piept de pui

Jan 30, 2013 costachel Rețete, Rețete celebre, Rețete cu carne de pasăre, Rețete de aperitive 4


Pachețele de primăvară cu piept de pui

Dacă, acum vreun an și mai bine, vă oferisem rețeta unor pachețele de primăvară cam vegetariene de felul lor, astăzi e momentul să dăm Cezarului ce-i al Cezarului și omnivorului ce-i al omnivorului. Adică niște plăcințele chinezești umplute și cu legume, și cu carne (de două feluri, încă!). Și, cam ca la orice preparație de acest fel, firește că puteți improviza (aproape) la nesfârșit, înlocuind, de pildă, uleiul de arahide cu ulei de porumb, fasolea verde cu păstăi de mazăre, pieptul de pui cu mușchi de porc și așa mai departe. Dar, ca să dăm, totuși, o bază (temeinică!) de discuție, poftiți de notați:

1 lingură de ulei de arahide,
2 felii de piept de porc, nu prea gras,
cam 250 g piept de pui,
1 ardei gras roșu mic,
4 fire de ceapă verde,
75 g fasole verde,
75 g muguri de soia,
1 lingură de sos de soia,
2 lingurițe de vin,
2 lingurițe de sos hoisin,

toate acestea pentru umplutură. În rest, vă mai trebuie

12-14 foi de orez,
cam 300 ml ulei vegetal, pentru prăjit,
cozi de ceapă verde, pentru decor,
sos de soia (sau vreun altul), pentru servit.

Mai întâi, firește, preparațiile preliminare. Spălați și curățați tot ce-i de spălat și curățat. Tăiați apoi cubulețe cărnurile și ardeiul gras, rondele subțiri ceapa, mazărea feliuțe iar ghimbirul dați-l pe răzătoare.

Încingeți uleiul în wok sau într-o tigaie corespunzătoare. Puneți mai întâi porcul, sotați 2-3 minute, adăugați pieptul de pui și ardeiul (alte 2-3 minute) și în fine, restul ingredientelor. Continuați călirea timp de 3-4 minute și puneți totul deoparte. Nu trebuie să vă mai spun că, în tot timpul călirii, trebuie să amestecați tot timpul, așa-i?

Înmuiați foile de orez 1-2 secunde în apă caldă, să se înmoaie, apoi puneți-le pe un prosop curat, să se zvânte. Puneți 2-3 lingurițe de umplutură pe margine (cam la 5 cm), rulați un pic, aduceți părțile laterale spre centru (ca să nu iasă umplutura) și terminați rularea. Pentru siguranță, puteți să faceți o pastă din 3 linguri de făină cu 1 1/2 linguri de apă, cu care să lipiți marginea (sa le puteți unge cu ou). Puneți, în fine, pachețelele astfel pregătite, cu lipitura în jos, pe un platou sau într-o tavă.

Încingeți uleiul în wok și prăjiți, pe rând, pachețelele (3-4 odată) până se rumenesc frumos. Scoateți-le pe hârtie absorbantă (sau pe șervețele) și continuați, până când le-ați terminat pe toate.

Aceste pachețele de primăvară se servesc, firește, calde. Cât despre vinul din pahare, cred în continuare că, dacă-i vorba de chinezării, e destul de greu să găsești ceva mai nimerit decât un Pinot Gris sec.

S-ar putea să vă intereseze și:

Pachețele de primăvară Pachetele de pui cu camembert si avocadoPachețele de pui (cu camembert și avocado) Paste cu piept de pui, ciuperci si costitaPaste cu piept de pui, ciuperci și costiță Pui cu costita si ciuperciPiept de pui cu costiță și ciuperci

  • aperitiv, cald, China, legume, piept, pui, sos de soia

4 thoughts on “Pachețele de primăvară cu piept de pui”

  1. aphextwinz 30/01/2013 at 15:39

    Mie mi-a ramas in memoria gustului putina, macar putina varza pusa la pachetele, cu carne sau fara (da, stiu ca ati zis de variatii, dar nu stiu de ce am piticul ca musai sa aiba varza). Si foile alea de orez mie mi se pare ca se imbiba mult prea mult cu ulei, parca sunt mai bune cu aluat simplu de faina si apa, parerea mea, nu dati cu betele dupa mine 🙂

    Oricum prefer sa le mananc facute de altii.

    Sanatate!

    Reply ↓
    1. costachel Post author30/01/2013 at 15:45

      Nu dau cu niciun băț! Și subscriu la varză 🙂

      Reply ↓
  2. OptimizarePlus 30/01/2013 at 20:27

    Deja imi ploua in gura, arata delicios…

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved