• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Muscat Ottonel Amprenta 2011, M1 Crama Atelier Murfatlar

Sep 09, 2012 costachel Băuturi, Vinuri 0


Muscat Ottonel Murfatlar Amprenta 2011

După cum cititorii fideli au băgat probabil de seamă, nu-s deloc vreun fan al vinurilor dulci. Și mă dau destul de puțin în vânt după cele aromate. Numai că, firește, există uneori și excepții. Iar una dintre ele este, cu siguranță, Muscat-ul meșterit de Răzvan Macici în Crama Atelier de la Murfatlar.

Aromă specifică este absolut explozivă (în sensul cel mai bun al cuvântului), cu flori, miere și, în primul rând, mult strugure. Gustul este proaspăt, rotunjit și ușor onctuos. Chiar dacă la o degustare „simplă” (adică doar vin și atât) s-ar simți parcă nevoia unui mic plus de aciditate, atunci când este folosit în conformitate cu menirea sa (adică acompaniind deserturi) e absolut perfect. Postgustul nu e din calea-afară de lung, dar asta nu face decât să amplifice dorința de a lua o nouă gură din acest Muscat de excepție.

Cu ce-l însoțim? Păi prospețimea și aroma ne cam trimit spre deserturile pe bază de fructe, însă onctuozitatea de care vorbeam întâmpină oricând cu voioșie lactatele, în special frișca (naturală, desigur, e păcat să folosiți surogatul „vegetal” când desfaceți o sticlă din acest Muscat). Să zic un diplomat, să zic o spumă de fructe, să zic niște mere coapte umplute? Ei, cam pe-aici, sunt sigur că deja ați prins ideea.

S-ar putea să vă intereseze și:

Cramposie Arezan Murfatlar 2011Crâmpoșie 2011, Arezan, M1 Crama Atelier Murfatlar Sable Noble Cupaj Alb 2011Sable Noble cupaj alb, 2011, M1 Crama Atelier Murfatlar Arezan Feteasca Alba&Regala 2011Fetească Regală & Fetească Albă 2011, Arezan, M1, Crama Atelier Murfatlar Dan Bundur FatumIeșenii s-au convins: bune vinuri mai face Răzvan Macici la M1 Crama Atelier Murfatlar

  • Crama Atelier, Murfatlar, Muscat Ottonel, Razvan Macici

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved