• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Ieșenii s-au convins: bune vinuri mai face Răzvan Macici la M1 Crama Atelier Murfatlar

Nov 23, 2012 costachel Băuturi, Vinuri 4


Răzvan Avram, Dan Bundur, Irinel Macici

Aseară, la magazinul Good Point, a avut loc una dintre cele mai reușite degustări la care am participat în ultima vreme. Iar meritul principal aparține, firește, vinurilor prezentate. Ca să nu mă repet în text, vă spun de pe-acuma că vi le recomand călduros pe fiecare dintre ele: merită din plin. Și, cu precizarea că prezentările au fost făcute de gazda noastră, Răzvan Avram, de Dan Bundur, managerul Diviziei Premium Murfatlar și, deloc în ultimul rând, de Irinel Macici, promotion manager (în fotografia de sus, de la stânga la dreapta), e timpul să dăm drumul la narațiune (adică la prezentarea vinurilor). Că doar pentru asta, presupun, ați ajuns pe pagina de față.

Sable Noble, cupaj alb, 2011

Despre acest vin (un cupaj de Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris și Riesling Italian) v-am povestit mai multe aici și n-ar avea rost să mă repet. Dar trebuie să vă spun că a evoluat în bine, e mai rotund, mai catifelat și mai elegant. Postgustul, extrem de plăcut, e parcă și mai lung. În plus, mi-a făcut un dor de vară, ceva de nedescris!

Degustare M1 Crama Atelier

Arezan Fetească Regală & Fetească Albă 2011

Acest asamblaj realizat în proporții egale mi s-a părut o sinteză foarte reușită. Prospețimea și vioiciunea Regalei sunt bine temperate de eleganța și rafinamentul Albei. Singurul reproș pe care, eventual, l-aș putea face, e acela că Feteasca Regală domină totuși ansamblul, fiind clar mai puternică decât venerabila ei soră. Dar, după cum știți, sunt un mare iubitor de Fetească Albă, așa că puteți lua spusele mele și ca pe o mică frustrare. Pe de altă parte, sunt ferm convins că orice iubitor de Regală se va îndrăgosti fulgerător (și iremediabil) de acest cupaj.

Leat 6500 Pinot Gris 2011

De vreo 15 ani, cred, plâng într-una că nu mai găsesc un Pinot Gris făcut în România care să-și merite numele. Ei bine, căutările mele au luat sfârșit aseară. Un miros elegant, cu „de toate” (dar să nu vă-nchipuiți o orchestră simfonică, e mai curând una de cameră). Și mineral, și floral, și fructe, ba chiar și câteva hidrocarburi rătăcite pe-acolo. Totul însă elegant și reținut, nimic exploziv sau, și mai grav, strident. „Un Pinot Gris școală”, a spus despre el dl. ing. Crăciunescu. Iar eu nu pot decât să-l aprob, vinul are o tipicitate absolut deosebită. Și mai e și tare bun, pe deasupra. Trebuie musai încercat, atât de iubitorii soiului, cât și de cei care ar vrea să guste un Pinot Gris pentru prima oară.

Dan Bundur Fatum

Fatum Pinot Noir roze baricat 2011 (sticlă magnum)

Uluitor! Exact așa aș spune dacă m-ar întreba cineva cum aș putea descrie, într-un singur cuvânt, acest roze de excepție. Să mă ierte podgorenii români care, anul acesta, au oferit multe roze-uri foarte reușite (mulțumesc frumos!), dar Fatum-ul ăsta e peste toate. Au fost îmbuteliate doar 892 de sticle (magnum), au mai rămas vreo 400, iar trei dintre ele s-au băut (pardon, degustat) aseară. Un vin de autor, cu totul deosebit. E în același timp impetuos și elegant, expansiv și reținut, vesel și melancolic. Culmea e că, în aceste condiții, rămâne cât se poate de rotund și elegant. Iar postgustul interminabil e chiar greu de descris în cuvinte.

A fost o încununare perfectă a unei degustări cât se poate de reușite.

S-ar putea să vă intereseze și:

Răzvan Macici vrea să facă la Murfatlar cele mai bune vinuri din România Răzvan Macici, 3 Hectare Sable Noble și Syrah M1 la Iași, adică degustare Murfatlar la Good Point Sable Noble Cupaj Alb 2011Sable Noble cupaj alb, 2011, M1 Crama Atelier Murfatlar Cramposie Arezan Murfatlar 2011Crâmpoșie 2011, Arezan, M1 Crama Atelier Murfatlar

  • Arezan, Crama Atelier, Dan Bundur, Irinel Macici, Murfatlar, Razvan Avram, Razvan Macici, Sable Noble

4 thoughts on “Ieșenii s-au convins: bune vinuri mai face Răzvan Macici la M1 Crama Atelier Murfatlar”

  1. Catrinel Hagivreta 27/11/2012 at 16:26

    are are vinuri bune murfatlar in special 2012 a fost un excelent

    Reply ↓
  2. aphextwinz 27/11/2012 at 19:31

    Stiti ca sunteti sadic? Mai ales la ceas de seara la amatorii de roze seci? Rusinica 😀

    Reply ↓
    1. costachel Post author27/11/2012 at 20:44

      Nu recunosc nimic! Vinovat e Răzvan Macici, el a făcut Fatum-ul 🙂

      Reply ↓
  3. skate 03/12/2012 at 11:14

    In afara de faptul ca au un vin bun, cei de la Murfatlar au si o super echipa de PR si Marketing. Felicitari! Multumim ca ne aratati ca si-n Romania se poate!

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved