Organizațiile profesionale ale viticultorilor fac demersuri la Ministerul Educației pentru ca în licee să fie introduse cursuri privind consumul moderat de vin, măsură care există deja în unele țări europene.
Directorul general al Organizației Naționale Interprofesionale Vitivinicolă (ONIV), Emil Dumitru, a declarat luni, într-o conferință de presă ținută la Alba Iulia, că organizațiile profesionale ale viticultorilor fac demersuri pentru introducerea în programa de predare la liceu a unui modul de curs prin care elevilor să li se explice cum poate fi consumat vinul cu moderație și cum poate fi asociat cu mâncărurile, transmite corespondentul Mediafax.
„Am avut niște discuții cu domnii profesori de la Academia de Științe Agricole și Silvice, astfel încât pentru elevii de liceu să introducem un modul de curs prin care la dirigenție să i se explice copilului ce înseamnă vinul, cum poate fi consumat, cum poate fi asociat cu gastronomia și așa mai departe”, a declarat Emil Dumitru.
Potrivit acestuia, în alte țări europene cu tradiție în producția de vin se predau astfel de cursuri elevilor.