• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Vinurile românești și plantele medicinale ar putea învăța chinezește

Apr 13, 2012 costachel Știri 2


Vinurile românești și plantele medicinale sunt două sectoare atractive pentru China din domeniul agriculturii, cu mari perspective de cooperare în perioada următoare, potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în urma întâlnirii avute joi de ministrul Stelian Fuia cu ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, doamna Huo Yuzhen.

Ce doi oficiali au discutat despre posibilitățile de colaborare între cele două state în domeniul agricol, reprezentantul statului chinez apreciind imensul potențial al agriculturii românești, anunță Agerpres.

Astfel, principalele puncte ale colaborării dintre România și statul asiatic ar putea fi utilizarea eficientă a terenurilor pentru reducerea suprafețelor nelucrate, respectiv dezvoltarea științei și tehnologiilor aplicabile în domeniul agriculturii pentru obținerea unor recolte importante calitativ și cantitativ.

De asemenea, cele două țări ar putea pune bazele unei cooperări în domeniul plantelor medicinale, atât de importante în medicina tradițională chineză.

Alte domenii în care România și China ar putea colabora sunt creșterea animalelor sau culturile de porumb și floarea soarelui.

Reprezentanta guvernului de la Beijing a mai declarat că vinurile românești sunt deosebit de apreciate în țara sa și, prin urmare, speră ca pe perioada mandatului său să dezvolte relațiile comerciale dintre cele două state și în acest domeniu.

S-ar putea să vă intereseze și:

Pinot Noir Recas Marea BritanieVinurile românești încep să fie apreciate de presa britanică Medalii pentru vinurile românești la Vinalies Internationales 2012 Vinuri Grand Wine&Liquor New YorkVinurile românești devin populare la New York Vinalies InternationalesVinurile românești s-au întors cu 11 medalii de la Vinalies Internationales

  • agricultura, China, MADR, Stelian Fuia, vin

2 thoughts on “Vinurile românești și plantele medicinale ar putea învăța chinezește”

  1. circumspectul 13/04/2012 at 09:01

    Ce doi oficiali au discutat despre posibilitățile de colaborare între cele două state în domeniul agricol, reprezentantul statului chinez apreciind imensul potențial al agriculturii românești, anunță Agerpres.:
    Mie sincer mi-e cam frica…de obicei “posibilitati de colaborare” pentru oficialii nostri e ca ei sa vanda si chinezii sa cumpere terenuri si nu produse

    Reply ↓
    1. costachel Post author13/04/2012 at 09:58

      Ei, dac-ar fi numai chinezii… 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved