• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Program generos de promovare pentru fructele și legumele proaspete românești

Aug 05, 2011 costachel Știri 0


Programele de promovare a fructelor și legumelor românești vor beneficia de un buget de un milion de euro pentru o perioadă de trei ani, dacă programul propus de România va fi aprobat de Comisia Europeană, au anunțat reprezentanții Ministerului Agriculturii.

Măsura a fost aprobată „în contextul crizei fără precedent care a lovit sectorul”, din cauza epidemiei provocate de bacteria E-coli.

„Programul de promovare va fi făcut de o organizație de profil și va fi depus până pe data de 16 august, ministerul îl va evalua și îl va depune la Comisia Europeană, care îl va aproba sau nu, alături de programele altor țări. Este vorba de un program pe trei ani, la care organizația de profil va trebui să participe cu 200.000 de euro”, au declarat pentru Mediafax reprezentanții ministerului.

Organizația care propune programe participă la finanțarea acestora cu minimum 20% din cheltuielile totale eligibile, potrivit ghidului privind accesarea sprijinului acordat programelor de informare și promovare a fructelor și legumelor proaspete pe piața internă și în țări terțe, aprobat de ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.

Cofinanțarea din fonduri publice va fi de maximum 80% din costul eligibil al programului, dintre care 30% de la bugetul național și maximum 50% de la bugetul Uniunii Europene.

Promovarea, atât internă, cât și internațională, va fi făcută în principal prin campanii de informare și participarea cu produse la diverse evenimente, târguri și expoziții.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Legume congelateSă fie fructele și legumele congelate mai bune decât cele proaspete? Piața OborVor dispărea din piețe fructele și legumele din import? Medalii pentru vinurile românești la Interwine 2011 12 producători de vinuri românești la Vinexpo 2011

  • agricultura, fructe, legume, legumicultura, pomicultura

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved